Τα ακίνητα-φαντάσματα του δήμου Αλιάρτου

30-05-12


















Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Αλιάρτου -κυρίως όσων διαμένουν σε σπίτια του δήμου- η απόφαση της δημοτικής αρχής να κάνει μία γενική εκκαθάριση των ακινήτων του δήμου.
Τι εννοούμε όταν λέμε εκκαθάριση; Να δούμε με λίγα λόγια, ποιοι μένουν σε αυτά τα σπίτια, με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή τους, ποιες προσθήκες-επεκτάσεις είναι αυθαίρετες και πρέπει να γκρεμιστούν, ποιοι χρωστάνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για μισθώματα που δεν έχουν καταβάλει στο δήμο και πολλά άλλα... Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ακινήτου ιδιοκτησίας δήμου Αλιάρτου, που επισκευάστηκε με έξοδα του δήμου, δόθηκε σε πολίτη και έκτοτε έπαψε να εμφανίζεται ως ιδιοκτησία του δήμου. Μεταμορφώθηκε δηλ. σε ακίνητο-φάντασμα...
Το θέμα των ακινήτων του δήμου που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση (Παρασκευή 25 Μαϊου 2012), ήρθε μετά την εισήγηση του Δημάρχου Γεώργιου Ντασιώτη στην Οικονομική Επιτροπή την περασμένη Τρίτη(την εισήγηση του Δημάρχου μπορείτε να τη διαβάσετε στο τέλος της ανάρτησης).
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μία νέα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, ώστε να καθοριστούν τα κοινωνικά κριτήρια για όσους τυχόν παραμείνουν στα σπίτια του δήμου. Οι ενοικιαστές αυτοί, θα πρέπει να προσκομίσουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας και το Ε9.
Τα υπόλοιπα ακίνητα των ενοικιαστών που δε θα πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια, θα βγούνε σε δημοπρασία. Οι ενοικιαστές αυτών των ακινήτων για να συμμετάσχουν σε δημοπρασία, θα πρέπει πρώτα, εκτός την προσκόμιση των δικαιολογητικών, να εξοφλήσουν τις οφειλές προς τον δήμο και να έχουν γκρεμίσει τις τυχόν αυθαίρετες κατασκευές.

Πηγή:viotiashop.gr

Σχόλια