ΚΚΕ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28-05-12














ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 27 Μάη πραγματοποιήθηκε στο χωριό Ταξιάρχες (Κακολύρι), στην περιοχή της Κύμης εκδήλωση τιμής και μνήμης στους 30 αγωνιστές που δολοφόνησαν οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες το Μάη του 1944 για να τρομοκρατήσουν το λαό της περιοχής και να εμποδίσουν τη δράση του ΕΛΑΣ.
Στην εκδήλωση που οργάνωσαν η ΚΟ της Νότιας Εύβοιας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής και μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Ο σεβασμός που εκφράζουμε στους δολοφονημένους κατοίκους του χωριού Κακολύρι από τα στρατεύματα κατοχής, η απόδοση τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που έδωσαν τη ζωής τους για την απελευθέρωση της χώρας δεν είναι μόνο μια ιστορική υποχρέωση. Είναι δέσμευση ότι θα σταθούμε όρθιοι και στις πιο δύσκολες συνθήκες για να υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος τα συμφέρονται του λαού μας παλεύοντας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας για το κτίσιμο κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Το ΚΚΕ ήταν η πρωτοπόρα πολιτική δύναμη, ο πρωταγωνιστής του απελευθερωτικού αγώνα, ο αιμοδότης της πάλης του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ που έδωσε χιλιάδες παλικάρια στην πάλη για τα συμφέροντα του λαού μας.
Αυτή η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ δεν περιορίζεται την περίοδο της Αντίστασης. Ισχύει διαχρονικά, από την ίδρυση του ΚΚΕ μέχρι σήμερα. Σε κάθε ιστορική στιγμή, σε κάθε λαϊκό αγώνα το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή, κοιτάζοντας μπροστά, παλεύοντας για να γίνει ο λαός μας αφέντης στο τόπο του, ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.
Η σταθερότητα, η μαχητικότητα, η πολιτική ειλικρίνεια, η ανιδιοτέλεια, η αντιστοίχηση της πολιτικής του με τις ανάγκες του λαού αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που τροφοδοτούν και ενισχύουν το κύρος του ΚΚΕ μέσα στο λαό μας.
Ισχυρό ΚΚΕ είναι εγγύηση για την ανάπτυξη της πάλης για τα λαϊκά συμφέροντα κι αυτό το στοιχείο είναι ανάγκη να εκφραστεί στις εκλογές του Ιούνη που επιχειρείται ο εγκλωβισμός της Λαϊκής ψήφου στις μυλόπετρες της κινδυνολογίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο δίπολο κεντροδεξιά – κεντροαριστερά που έχει κοινό παρονομαστή τη στήριξη της στρατηγικής του κεφαλαίου, την ανάπτυξη που έχει κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, την υποταγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καλούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της αντίστασης, τις οικογένειες τους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, να δώσουν με όλες τις δυνάμεις την εκλογική μάχη στο πλευρό του ΚΚΕ, να μην επιτρέψουν το χτύπημα του κόμματος που θα στοιχίσει πολύ ακριβά στο λαό μας.
Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες, οι οικογένειες των μαχητών του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας καλούνται να καταψηφίσουν τα κόμματα που υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή Ένωση του αντικομμουνισμού που προσβάλλει τη μνήμη των αγωνιστών που έδωσαν τα νιάτα του, τη ζωή τους για την προκοπή του λαού μας.
Να καταψηφίσουν τα κόμματα που υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία βιάζοντας την ιστορική αλήθεια επιχειρεί να εξισώσει τη ναζιστική, φασιστική βαρβαρότητα με την πάλη των κομμουνιστών που ήταν στην πρώτη γραμμή του αντιφασιστικού αγώνα, που είναι στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων.
Τις περασμένες δεκαετίες οι αριστεροί αποκαλούσαν την ΕΟΚ «Λάκκο των Λεόντων». Σήμερα που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει πιο αντιδραστική και επικίνδυνη για τους λαούς, οι αριστεροί, οι ριζοσπάστες έχουν υποχρέωση να εναντιωθούν ακόμα πιο αποφασιστικά στη λυκοσυμμαχία και τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ που με συνέπεια και σταθερότητα αντιπαλεύει αυτή τη διακρατική ένωση του κεφαλαίου».


Πηγή:thivanews.blogspot.com

Σχόλια