Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα-Τρόικας

26-07-12















Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας Πόλ Τόμσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ για το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ... της επόμενης διετίας.

Μέχρι και αργά χθες το βράδυ τα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, ήταν αντικείμενο των συσκέψεων που γίνονταν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενόψει των σημερινών συναντήσεων με την τρόικα και της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών το μεσημέρι.

Στο πακέτο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται περικοπές δαπανών ύψους 5 δισ. ευρώ που θα προέλθουν από συντάξεις, επιδόματα και άλλες κοινωνικές παροχές.

Πρόκειται για μέτρα του υπουργείου Εργασίας, που θα έχει και τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο πακέτο, στο οποίο περικοπές ύψους 2 δισ. ευρώ θα αφορούν τις συντάξεις και 3 δισ. ευρώ τα επιδόματα.

Στις προτάσεις που βρίσκονται υπό εξέταση στο υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνονται η θέσπιση πλαφόν στο ύψος όλων των συντάξεων στα επίπεδα μεταξύ 2.000- 2.200 ευρώ, όπως και περικοπές σε συντάξεις πάνω από ένα ορισμένο όριο.

Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα, οι περικοπές δεν θα αφορουν το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ. Για τα επιδόματα εξετάζεται η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγησή τους.

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια