Βλάχος: "Αμεσα ενίσχυση"

31-07-12
















ΤΣΕΣΤΕΡ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Μ. ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ: Ο Βαγγέλης Βλάχος με δηλώσεις που έκανε στο Τσέστερ τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η ΑΕΚ στον επιθετικό τομέα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

Για το προβλημα στο σκοράρισμα: «Ναι μεν είμαι πιο αισιόδοξος σε σχέση με τις πρώτες ημέρες, αλλά χρειαζόμαστε άμεσα ενίσχυση. Και στις τρεις γραμμές. Ωστόσο η μεγαλύτερη αδυναμία της ΑΕΚ εντοπίζεται κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, πρόκειται για τεράστια αδυναμία. Όταν δεν έχεις έναν παίκτη να σου τελειώνει τις φάσεις είναι μεγάλο το πρόβλημα. Τα νεαρά παιδιά θέλουν βοήθεια, προσπαθούν, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμα, χρειαζόμαστε μία έτοιμη λύση, έναν ποδοσφαιριστή που θα έχει το εύκολο γκολ. Έχω ήδη πει στον κύριο Τσιάρτα ότι θέλω δύο κεντρικούς αμυντικούς, δύο χαφ, συγκεκριμένα έναν επιτελικό και έναν μέσο με ανασταλτικές ικανότητες και ασφαλώς έναν σέντερ φορ».

Για την παρουσία του Γιάγκο και τη θεση που τον υπολογίζει: «Αν καταφέρουμε και έχουμε την τύχη να φέρουμε στην ομάδα έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό, τότε τον Γιάγκο θα τον υπολογίζω και ως αμυντικό μέσο όχι μόνο ως στόπερ. Ειδικά σε κάποια παιχνίδια που θα πρέπει να παίξουμε με δύο αμυντικά χαφ».

Για τις μεταγραφές που περιμένει: «Δεν έχω υποδείξει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στον τεχνικό διευθυντή διότι λόγω της κατάστασης δεν το τολμώ. Ότι έρχεται το κοιτάμε, υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις που διαβάζετε και εσείς, κάποιων Ισπανών. Εγώ θα ήθελα σίγουρα πράγματα, παπούτσι από τον τόπο μου κι ας είναι μπαλωμένο. Εγώ ξέρω τον Μέσι, ξέρω τον Ρονάλντο, ξέρω τέτοιους ποδοσφαιριστές. Όταν δεν τον ξέρω δεν μπορώ να πω ότι μου κάνει. Αν είναι να έρθουν να δοκιμαστούν, όπως έγινε με τον Γιάγκο ο οποίος με ικανοποίησε, τότε δεν έχω θέμα, θα τους δω και θα αποφασίσω. Χωρίς να τους δω δεν παίρνω την ευθύνη, θα πρέπει να το ψάξουμε πολύ».

Για το νεανικό ρόστερ της ΑΕΚ: «Είναι πολλά τα παιδιά που έχουν ταλέντο και δυνατότητες. Όμως ο Γροντής το ομολογώ ότι είναι μία πάρα πολύ ωραία έκπληξη, έχει περισσότερη σοβαρότητα, δεν είναι τόσο παιδί όσο είναι τα άλλα. Αφομοιώνει πιο καλά αυτά που ζητάμε τακτικά, είναι πολύ έξυπνος. Του έχω να ζητήσει να μην διστάζει, να επιχειρεί να περάσει αυτές τις κάθετες πάσες που του βγαίνουν καλά στην προπόνηση και είδατε με την Μπλάκμπερν το έκανε και βάλαμε το γκολ. Από εκεί και πέρα, ο Αρκούδας είναι πολύ καλός παίκτης, ο Κουρέλλας και ο Καλογέρης έχουν προσόντα, είναι κι άλλα παιδιά που μπορούν να βγουν. Εγώ το λέω από τώρα, για 3-4 παίκτες σε λίγο καιρό όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους. Αν υπάρχει υπομονή η ΑΕΚ θα φτιάξει ομάδα για 10 χρόνια, ακριβώς όμως όπως το λέω, για 10 χρόνια!».

Για τον φόβο που νιώθουν κάποιοι μικροί: «Αυτά τα παιδιά που έπαιξαν στα πρώτα δύο ματς έχουν προβάδισμα έναντι των άλλων. Είναι πιο συγκεντρωμένα και κυρίως δεν είναι τόσο φοβισμένα όσο είναι τα άλλα. Να ξέρετε ότι υπάρχουν ακόμα καλύτεροι παίκτες μέσα στην ομάδα, όμως υπάρχει φόβος και αυτόν πρέπει να ξεπεράσουν. Να φανταστείτε πριν από το παιχνίδι με την Πρέστον, έβλεπαν αυτά τα νταμάρια τους Άγγλους που έμοιαζαν με πορτιέρηδες περισσότερο και έλεγαν "που πάμε τώρα με αυτούς, θα μας καταπιούν". Το είδα αυτό και τους είπα στα αποδυτήρια "μην φοβάστε, εγώ σας βλέπω σαν γίγαντες, μπείτε μέσα και κάντε το παιχνίδι σας" και μετά κάπως αναθάρρησαν, πήραν τα πάνω τους».

Πηγή:http://www.novasports.gr

Σχόλια