Πολύτιμο σοκολατάκι αξίας 240 δολαρίων!

31-8-12























Ο Fritz Knipchildt είναι ένας νεαρός από τη Δανία, που αναζήτησε την τύχη του στην Αμερική, ευελπιστώντας σε μια καλύτερη ζωή και επαγγελματική αποκατάσταση πέρα από τα συμβατικά…


















Ανοίγοντας ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στη Νέα Υόρκη, παρασκευάζοντας αποκλειστικά σοκολατάκια, δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί, βέβαια, ότι πολύ σύντομα οι δημιουργίες του θα προκαλούσαν… εθισμό, και όχι μόνο!


















Το «Chocopologie» έγινε διάσημο ανάμεσα στους Νεοϋορκέζους για δύο βασικούς λόγους: Εκεί έβρισκαν ποιοτική σοκολάτα από όλα τα μέρη του κόσμου αλλά και παράξενους γευστικούς συνδυασμούς, κυρίως με μπαχαρικά.

Μια τέτοια… γλυκόπικρη λιχουδιά έμελλε να κάνει τον Knipschildt πλουσιότερο αλλά και υπερήφανο! Το ακριβότερο σοκολατάκι στον κόσμο κοστίζει περίπου 240 δολάρια το τεμάχιο και μόλις(!) 2.600 δολάρια το μισό κιλό, ενώ παρασκευάζεται μόνο κατόπιν παραγγελίας!


Πρόκειται για μια χειροποίητη σοκολατένια δημιουργία, που περιέχει 70% κακάο Valrhona και μαύρη γαλλική τρούφα, χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Το άρωμα και η γεύση είναι… ακαταμάχητα, ενώ η πολυτελής συσκευασία του ενός παραπέμπει (όχι άδικα!) σε κουτί που περιέχει… μονόπετρο!

Κι αν ανυπομονείτε να το πάρετε στα χέρια σας, σας ενημερώνω ότι η λίστα αναμονής είναι μεγάλη, έστω και εάν πρόκειται για ένα και μόνο σοκολατάκι.


Πηγή:http://perierga.gr/

Σχόλια