ΗΠΑ:Ο Σόρος ενισχύει τον Ομπάμα με 1,5 εκατ. δολάρια

28-9-12


















Ενάμισι εκατομμύριο δολάρια υποσχέθηκε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος στις επιτροπές που υποστηρίζουν την εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στην προεδρεία των Ηνωμένων Πολιτειών.



Ο Σόρος έχει υποσχεθεί 1 εκατ. δολάρια στην οργάνωση Priorities USA Action, η οποία χρηματοδοτεί τις διαφημίσεις της προεκλογικής εκστρατείας Ομπάμα, καθώς και 500.000 δολάρια στις οργανώσεις Majority PAC και House Majority PAC, οι οποίες συμβάλλουν στην χρηματοδότηση των εκστρατειών των υποψηφίων των Δημοκρατικών για την επανεκλογή τους στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Μέχρι φέτος ο Σόρος, η προσωπική περιουσία του οποίου υπολογίζεται από το περιοδικό Forbes στα 19 δισ. δολάρια, διατηρούσε το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνεισφοράς σε έναν εκλογικό κύκλο, με τα 27,5 εκατ. δολάρια που εκτιμάται ότι είχε δαπανήσει το 2004 για να ηττηθεί ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους.

Ωστόσο το ρεκόρ αυτό συνετρίβη από τον ιδιοκτήτη διαφόρων καζίνο στο Λας Βέγκας Σέλντον Έιντελσον, ο οποίος ανακοίνωσε πως διέθεσε 70 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους στις φετινές εκλογές.

Πηγή:http://www.newsbomb.gr

Σχόλια