Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 2492 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνος

1-10-12

















Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της συμπληρώσεως των 2.492 ετών από την ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνος, το 480 π.Χ., στο θαλάσσιο στενό μεταξύ της ομώνυμης νήσου του Αργοσαρωνικού και της απέναντι ακτής.
Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2012» για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνος, που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής, από τον επίσης Σαλαμίνιο στην καταγωγή υφυπουργό Εθνικής Αμύνης Ναύαρχο ε.α. Δημήτρη Ελευσινιώτη, παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Κοσμά Χριστίδη,ΠΝ. Αργότερα, οι προαναφερθέντες έριξαν δάφνινο στέφανο στη θάλασσα στο χώρο έμπροσθεν του Μνημείου των πεσόντων Σαλαμινομάχων.
Ας σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, ο ΥΦΕΘΑ είχε κηρύξει την έναρξη των εργασιών της επιστημονικής ημερίδας «Ανασκαφές στη Σαλαμίνα», που διοργανώθηκε από τον Δήμο Σαλαμίνος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Αρχηγείου Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Λ.Σ.Μ.


Πηγή:http://www.parapolitika.gr


Σχόλια