Botox πριν την εφαρμογή


23-4-2013

Botox πριν την εφαρμογή 



 Αναρωτιόσαστε γιατί τα αποτελέσματα εφαρμογής του botox διαρκούν σε άλλους 7 μήνες και σε άλλους 2 μήνες; Πριν την χρήση του botox (βοτουλονική τοξίνη) πρέπει να διερευνηθεί η μυϊκή διάταξη στο πρόσωπό σας.

 Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι μυικής διαμόρφωσης, στους οποίους ενδείκνυται η Β.Τ. ανάλογα με τον μυικό τόνο:
 Ορθοκινητικός τύπος: Υπάρχει απόλυτος συγχρονισμός συναισθημάτων και μιμητικών εκφράσεων. Το αποτέλεσμα του botox μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 7 ή 9 μήνες, και περισσότερο! Η εφαρμογή μπορεί να γίνεται μία φορά το χρόνο! Είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι.
 Υπερκινητικός τύπος: Δεν υπάρχει συγχρονισμός μεταξύ μυικών συσπάσεων και έκφρασης συναισθημάτων. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει 4 έως 6 μήνες. Και ίσως λιγότερο. Είναι ο πλέον συχνός τύπος. Οι εφαρμογές γίνονται 2 ή 3 φορές το χρόνο.
 Υπερτονικός τύπος: Είναι το αντίθετο αποτέλεσμα της έλλειψης ελέγχου, όπως στον υπερκινητικό τύπο. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, οι ρυτίδες δεν εξαφανίζονται τελείως, η μυική σύσπαση μπλοκάρεται μόνο για 1 ή 2 μήνες δηλαδή διαρκεί λιγότερο από όλους. Χρειάζονται 4 ή 5 εφαρμογές κάθε χρόνο. Ο στόχος είναι σταδιακά να μετατραπεί σε υπερκινητικό και τελικά σε κινητικό τύπο.


 Ανάλογα με την περιοχή του προσώπου, υπάρχει ένας κυρίαρχος τύπος.

 Κάποιος άνθρωπος μπορεί να έχει μύες υπερκινητικούς, στην μία περιοχή και υποκινητικούς σε μία άλλη.

 Υπάρχουν επίσης 3 διαφορετικοί τύποι της μυικής συμπεριφοράς μετά την εφαρμογή botox: ο Ατονικός, ο Υποτονικός και ο Υποκινητικός.

 Η αναγνώρισή τους και η ισορροπημένη δοσολογία botox, μπορεί να χαρίσει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, χωρίς "παγωμένη" έκφραση. Σε άλλους μύες επιδιώκουμε την υποκινητικότητα και σε άλλους την διατήρηση μειωμένου τόνου.

 Και όλα αυτά μαζί με την φροντίδα της ισορροπίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ του άνω και του κάτω μέρους του προσώπου, άρα με εφαρμογή συνδυαστικών μεθόδων, LASER & Fillers.



 Σημέια Προσοχής 


1. Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει μεταβάλλει τον τρόπο χρησιμοποίησης της βοτουλονικής τοξίνης έτσι ώστε να γίνεται χωρίς πόνο ... με κατάλληλους χειρισμούς από τον γιατρό



 Η Τεχνική της Εφαρμογής έχει αλλάξει αλλά και οι χρησιμοποιούμενες δόσεις.


 2. Το Botox είναι κατάλληλο και μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλους. 


Υπάρχουν οι παρακάτω εξαιρέσεις:

 Απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις:
 α) Εχετε δυναμικές ρυτίδες έκφρασης στο πρόσωπό σας και θέλετε να απαλλαγείτε;
 β) Δεν είστε σε εγκυμοσύνη;
 γ) Δεν θηλάζετε;



 Αν απαντήσατε ΟΧΙ έστω και σε μία ερώτηση, καλύτερα να αποφύγετε τη Β.Τ. για τώρα.


Οι λόγοι είναι:
 α) Είδη Ρυτίδων

 Υπάρχουν 2 είδη ρυτίδων στο πρόσωπο, οι στατικές και οι δυναμικές.

 Το botox είναι αποτελεσματική στις δυναμικές ρυτίδες, τις ρυτίδες έκφρασης, που προξενούνται από την επαναλαμβανόμενη αναδίπλωση και πτύχωση του δερματος, που οφείλεται στη σύσπαση των μυών στην διάρκεια των συνήθων εκφραστικών μορφασμών.

 Ετσι δημιουργούνται οι ρυτίδες συνοφρύωσης, του γέλιου, οι οριζόντιες του μετώπου κλπ

 Χαλαρώνοντας τους υπεύθυνους μύες, χαλαρώνει και το δέρμα και οι δυναμικές ρυτίδες έκφρασης μειώνονται.

 Ομως η βοτουλονική τοξίνη, δεν προσφέρει τίποτα όσον αφορά τις στατικές ρυτίδες. Οι στατικές ρυτίδες δεν σχετίζονται με τους μύες, αλλά είναι αποτέλεσμα της γήρανσης, της απώλειας κολλαγόνου και ελαστίνης και της υποχώρησης της δερματικής συγκρότησης και ελαστικότητας.

 Καθώς ωριμάζουμε το δέρμα "αδυνατίζει", γίνεται περισσότερο επιρρεπές να εμφανίσει λεπτές ρυτίδες και γραμμές, στις οποίες το blotox δεν βοηθά, ενώ η Fractional LASER λείανση και ανανέωση του δέρματος, ή το Fractional Χημικό Peeling, σε συνδυασμό με fillers, ενδείκνυνται απολύτως.



 β - γ) Εγκυμοσύνη και Θηλασμός


 Το FDA αναγνώρισε - κατέταξε το Botox στην κλάση C, που σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει μελέτες σε γυναίκες, ενώ σε πειραματόζωα υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά το έμβρυο, χωρίς όμως να έχει γίνει εκτεταμμένη έρευνα. Αρα καλύτερα να αποφεύγουμε τις δύο αυτές περιόδους.



 3) Η φθηνή B.Τ. μπορεί να είναι: 

FAKE, Κινέζικη, ή μη Αναγνωρισμένη, μη Νομίμως Εισηγμένη ή μη Καταλλήλως Παρασκευασμένη, ή Ληγμένη, ή Κλεμμένη, ή πολύ Αραιωμένη.


 4) Αυτός που την εφαρμόζει πρέπει να είναι Ιατρός.

 Αρμόδιος ιατρόε για το botox είναι ο Δερματολόγος σας ή ο Πλαστικός χειρουργός.


 5) Αν είστε Γυναίκα αποφύγετε τις ημέρες της περιόδου σας και τις αμέσως επόμενες.


 6) Τι να αποφύγετε Δύο εβδομάδες πριν την εφαρμογή, έτσι ώστε να μήν ύπάρχουν ίχνη μετά την εφαρμογή: 

Σας συνιστούμε να αποφύγετε ουσίες που αυξάνουν την πιθανότητα μικρής μελανιάς στα σημεία των μικροτσιμπιμάτων. Μπορεί να είναι φάρμακα ή αλλες ουσίες, όπως βότανα, χόρτα κλπ, που έχουν αντιπηκτική δράση. Παραθέτουμε κάποια για να σας ενημερώσουμε:

 Αντιφλεγμονώδη φάρμακα, συμπληρώματα βιταμίνης Ε, καρυκεύματα & βότανα (όπως κάρυ, τζίντζερ, κανέλα, κουρκουμάς, πάπρικα, πιπέρι καγιέν). Επίσης συνιστούμε αποφυγή λήψεως κάποιων αντιβιοτικών, από του στόματος ή ενέσιμων, διότι παρεμβαίνουν στις νευρομυικές διαβιβάσεις.

 Πηγή:http://thivanews.blogspot.gr/

Σχόλια