Ισραήλ: "Ρωσικό μεταγωγικό παρέδωσε μεγάλο μη ανθρωπιστικό φορτίο στo συριακό στρατό"

29-5-2013

















Σε άμεση πραγματοποίηση της πρόθεσης της Ρωσίας να προχωρήσει σε παράδοση των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300PMU2, όπως αυτή εκφράστηκε σε δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov προχώρησε η Μ¨οσχα σύμφωνα με πληροφορίες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, που διαρρέουν στον ιστότοπο debka. Αν είναι όντως έτσι (διίστανται οι απόψεις σε ότι αφορά την δυνατότητα αερομεταφοράς του συνόλου των επί μέρους συστημάτων, εκτός και αν έχουν μεταφερθεί διά θαλάσσης τα μη αερομεταφερόμενα μέρη) τότε θα πρέπει να αναμένεται ηα αντίδραση του Ισρα΄γλ, όπως αυτή εκφράστηκε χθες με δήλωση του υπουργού Άμυνας Μoche Yaalon: «Σε ότι αφορά εμάς θεωρούμε την εγκατάσταση ως απειλή. Σε αυτό το σημείο δεν βλέπουμε κλιμάκωση. Τα φορτία με τους S-300 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη για τη Συρία και ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα γίνει. Εάν όμως, Θεός φυλάξοι, γίνει κάτι τέτοιο και φτάσουν στη Συρία τότε ξέρουμε πολύ καλά τι να κάνουμε», είπε ο Yaalon.

 Οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι ένα θηριώδες μεταγωγικό ρωσικό αεροπλάνο (μάλλον πρόκειται για το Antonov An-124) προσγειώθηκε στην Λατάκεια της Συρίας μεταφέροντας 60 τόνους "ανθρωπιστικού" υλικού, οι Ισραηλινοί δεν διευκρινίζουν τη φύση του φορτίου, αλλά είναι σίγουροι ότι πρόκειται για το εντελώς αντίθετο. Πιστεύουν ότι οι Ρώσοι πραγματοποίησαν την απειλή - αντίποινο στην απόφαση της ΕΕ, για άρση του εμπάργκο όπλων στους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία, και ότι παρέδωσαν μέρος από τους πολυπόθητους για τα κυβερνητικά στρατεύματα S-300. "Δεν πρόκειται να ανατρέψουμε το πρόγραμμά μας για παράδοση των S-300 στη Συρία, παρά την αντίθετη άποψη των ΗΠΑ", δήλωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την ΕΕ πως «ρίχνει λάδι στη φωτιά», με την απόφασή της να άρει το εμπάργκο όπλων προς τους Σύρους αντικαθεστωτικούς. «Πιστεύουμε ότι η πράξη μας αυτή, θα λειτουργήσει ως ένας εξισορροπιστικός και σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή, καθώς, θα αποτρέψει τους θερμοκέφαλους από μια ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της κρίσης η οποία στο τέλος θα πάρει υπερεθνικό χαρακτήρα και θα οδηγήσει στην επέμβαση των εξωτερικών δυνάμεων» κατέληξε ο Ρώσος υπουργός, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το αν έχει αρχίσει η αποστολή του συγκεκριμένου αντιπυραυλικού συστήματος, το οποίο απαρτίζεται από 4 συστήματα και 114 βλήματα. Προφανώς οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι η αποστολή ήδη ξεκίνησε, και ότι η αποστολή του γιγάντιου μεταγωγικού, με το τόσο "βαρύ" φορτίο, έχει άμεση σχέση με την χθεσινή δήλωση. Άλλωστε οι Ρώσοι ποτέ δεν μιλάνε "για να μιλάνε".

 Η Δύση αυτό το γνώριζε ότι θα επακολουθήσει, και θα επιδιώξει να εξοπλίσει όσο περισσότερο μπορεί τους ισλαμιστές, με την ελπίδα ότι θα βγει νικήτρια σε αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο "δια αντιπροσώπων" με τη Ρωσία. Τα πιόνια και των δύο πλευρών ήδη συμπλέκονται, ενώ οι βασιλιάδες ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια