ΗΠΑ: Τον ξέχασαν τέσσερις μέρες στο κελί, τον αποζημιώνουν με 4 εκατ. δολάρια!

31-7-2013


















 Το ιλιγγιώδες ποσόν των 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων αποφασίστηκε να καταβάλλει το Δικαστήριο της Καλιφόρνια ως αποζημίωση στον 23χρονο φοιτητή ... Daniel Chong, τον οποίο ξέχασε σε ένα κελί επί τέσσερα ολόκληρα 24ωρα, χωρίς φαγητό και νερό!

 Ο φοιτητής συνελήφθη στο San Diego τον Απρίλιο του 2012 για εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών κι έμεινε ξεχασμένος σε ένα κελί χωρίς παράθυρο, διαστάσεων 1,5x3 μέτρων. Εκεί αναγκάστηκε να πίνει τα ούρα του ενώ, αισθανόμενος πως πλησιάζει το τέλος του, έκοψε τις φλέβες του και με το αίμα προσπάθησε να αφήσει μήνυμα στη μητέρα του.

 Ο συνήγορος υπεράσπισης του φοιτητή, κατήγγειλε πως ενάμισι χρόνο μετά, δεν ασκήθηκε οποιαδήποτε δίωξη κατά των υπευθύνων αξιωματικών που προκάλεσαν αυτό το απίστευτο βασανιστήριο στον νεαρό Chong, ωστόσο οι Επιθεωρητές Εσωτερικών Υποθέσεων βεβαιώνουν πως θα διερευνήσουν την υπόθεση και θα αποδώσουν ευθύνες σε όποιους πρέπει, ενώ σήμερα πλέον δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς όλοι οι χώροι κράτησης έχουν κάμερες επιτήρησης.

 Η ιστορία

 Ο David Chong o oποίος ήταν φοιτητής Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο San Diego, βρισκόταν στο σπίτι ενός φίλου του τον Απρίλιο του 2012, όταν η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών έκανε έφοδο και εντόπισε 18.000 χάπια έκστασις, καθώς και άλλα ναρκωτικά και όπλα. Τότε ο Chong συνελήφθη μαζί με άλλα οκτώ άτομα.

 Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας βεβαίωσαν τον φοιτητή πως δεν είχαν σκοπό να του ασκήσουν δίωξη, κρίνοντας πως δεν είχε σχέση με τα ναρκωτικά και τα όπλα, «απλώς, για το διαδικαστικό μέρος, έπρεπε να περιμένει τους αρμόδιους της DEA από το San Diego, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος».

 Η πόρτα όμως του κελιού του δεν άνοιξε για τέσσερις ημέρες, καθώς οι Αστυνομικοί του Τμήματος τον ξέχασαν (!) και όταν τον ανακάλυψαν οι Αξιωματικοί της DEA που εν τω μεταξύ... είχαν φτάσει, τον βρήκαν σε άθλια κατάσταση, πλήρως αφυδατωμένο και με το σώμα του γεμάτο περιττώματα.

 Την τρίτη μέρα ο Chong άρχισε να έχει παραισθήσεις, και αφού έσπασε τα γυαλιά που φορούσε έκοψε τις φλέβες του για να μπορέσει να γράψει με το αίμα του "Sorry mom", ωστόσο, από τη φράση αυτή δεν κατάφερε τελικά να γράψει παρά μόνο το "S"...

 Οι Αξιωματικοί της DEA, μόλις είδαν τον κρατούμενό τους ο οποίος πλέον ήταν ημιθανής, τον διακόμισαν αμέσως σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύθηκε επί πολλές ημέρες με αφυδάτωση, νεφρική ανεπάρκεια, και διάτρηση οισοφάγου, ενώ στο μεταξύ είχε χάσει και επτά κιλά.

 Μετά από όλα αυτά, ο David Chong θα αποζημιωθεί με το προαναφερθέν ποσόν των 4,1 εκατομυρίων δολαρίων, ως ελάχιστη αποζημίωση για το μαρτύριο που υπέστη και που τον έφερε τόσο κοντά στον θάνατο, καθώς είχε όλα εκείνα τα συμπτώματα που περιγράφονται από όσους έχουν «επανέλθει» από κώμα, ως «near death experience» !

 Πηγή:lefteria.blogspot.gr

Σχόλια