ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ! Έρχεται τσουνάμι φόρων 7 δισ. για τους πολίτες αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

31-7-2013




















Δεν θα προλάβουν οι φορολογούμενοι να γυρίσουν από τις διακοπές του Αυγούστου και η Εφορία θα τους περιμένει στην πόρτα του σπιτιού τους, αφού από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν επτά φόρους...


 Με το οικονομικό επιτελείο να προσπαθεί να μαζέψει μέσα σε αυτούς τους μήνες 7 δισ. ευρώ από φόρους, χιλιάδες νοικοκυριά αναμένεται να βρεθούν σε ένα πολύ δύσκολο αδιέξοδο, αφού ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους πιο δύσκολους μήνες, αφού οι περισσότεροι έχουν ξοδέψει χρήματα στις διακοπές, για τους οικογενειάρχες ξεκινούν τα έξοδα για το σχολείο των παιδιών, οπότε η σεζόν αρχίζει με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

 Μάλιστα με τους φόρους να συσσωρεύονται, από το οικονομικό επιτελείο δεν κρύβουν το φόβο τους πως πολλοί από τους φορολογούμενους θα αφήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις να μετατραπούν σε ληξιπρόθεσμα χρέη.

 Ποιοι είναι οι επτά φόροι που θα έρθουν μέχρι το τέλος του έτους 

 Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει πως μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τον Φόρο εισοδήματος και θα προχωρήσει στην είσπραξη εσόδων 3,5-4 δισ. ευρώ.Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά εξαιτίας της αύξησης του τέλους.Η εισφορά αλληλεγγύης αφορά όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Αρκετοί θα πληρώσουν περισσότερα, δεδομένου ότι συνυπολογίζονται πλέον όλα τα εισοδήματα όπως είναι οι τόκοι και τα μερίσματα.Ηδη έχει ξεκινήσει η αποστολή των λυπητερών για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, με τα σημειώματα να αναφέρουν πως οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τον ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012.Μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να έχουν καταβληθεί οι τρεις από τις πέντε δόσεις για το έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Τα έσοδα τα οποία ευελπιστεί να εισπράξει το οικονομικό επιτελείο υπολογίζονται σε 1,5 δισ. ευρώ.Τον Αύγουστο θα έρθει και οι λυπητερή για τους «πλούσιους» φορολογούμενους αφού μέσα στο μήνα θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών του φόρου πολυτελείας για πισίνες, σκάφη και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα.Το τελευταίο δίμηνο του έτους οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα κληθούν να καταβάλουν το αντίτιμο για τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ και μοτοσυκλετών τους.

 Πηγή: iefimerida

Σχόλια