Αύξηση των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα

24-7-2013






 Αλματώδης αύξηση στις αιτήσεις και τις χορηγήσεις θεωρήσεων παρατηρείται σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα, σύμφωνα με συνέντευξη του επικεφαλής του Ιωάννη Πλώτα στο νέο τεύχος του ρωσόφωνου περιοδικού «Ελλάδα», που κυκλοφορεί στη ρωσική πρωτεύουσα. Μόνο τον Ιούνιο εκδόθηκαν 184.135 θεωρήσεις, έναντι 114.595, τον ίδιο μήνα του 2012, πράγμα, που ισοδυναμεί με αύξηση της τάξης του 60,68%, ενώ «το σύνολο των θεωρήσεων, που εκδόθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανήλθαν σε 398.066, έναντι 241.988 για την αντίστοιχη περίοδο του παρελθόντος έτους, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 64,49%», αναφέρει ο κ. Πλώτας στο περιοδικό. Εξαιρετικά ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα από τις χορηγήσεις θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων και μακράς διάρκειας, άνω των 6 μηνών και έως και 5 ετών, σύμφωνα με τη Συνθήκη Σένγκεν, οι οποίες χορηγούνται σε Ρώσους πολίτες με ιστορικό επαναλαμβανόμενων ταξιδιών στην Ελλάδα και τις χώρες Σένγκεν και δίνουν την ευκαιρία περισσότερων ή και έκτακτων επισκέψεων στη χώρα μας εντός της ίδιας τουριστικής περιόδου ή της ίδιας χρονιάς, πολλαπλασιάζοντας τις ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό.

Οι πολλαπλές θεωρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανήλθαν σε 143.221, έναντι 65.407, γεγονός, που αποτελεί αύξηση της τάξης του 118 % και αποτελεί, μεταξύ άλλων, υλοποίηση σχετικών οδηγιών από το ΥΠΕΞ, που έχουν προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ειδικά σε ό,τι αφορά τους εν γένει ευκατάστατους και «σπάταλους» Ρώσους τουρίστες. Το περιοδικό «Ελλάδα» εκδίδεται στη Μόσχα εξ ολοκλήρου στα ρωσικά και προβάλλει τον ελληνικό τουρισμό και θέματα από τη σύγχρονη Ελλάδα από το 2007 με την υποστήριξη πολυάριθμων ελληνικών και κυπριακών φορέων. Το νέο τεύχος κυκλοφορεί την Παρασκευή και φιλοξενεί ανάμεσα στα άλλα συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκη Κασουλίδη, αφιερώματα στην επίσκεψη του πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου στην Ελλάδα, καθώς κι εκείνη του δημάρχου Γιακούτσκ σε Αθήνα και Αρχαία Ολυμπία, με την οποία έχει αδελφοποιηθεί η ρωσική αυτή πόλη.

Το μακρινό Γιακούτσκ ή αλλιώς «πρωτεύουσα των ρωσικών διαμαντιών», ετοιμάζει να παρουσιάσει δυναμικά τη συνεργασία της αυτή με διαγωνισμό μεταξύ μαθητών, οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν την πόλη κατά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο ρωσικό Σότσι στις 29 Σεπτεμβρίου, αλλά και με εισαγωγή ελαιολάδου κι άλλων προϊόντων της περιοχής της Ολυμπίας.

 Πηγή:www.Ethnos.gr

Σχόλια