Η νέα εφηβική μόδα που προκαλεί τρόμο

29-11-2013
















 Μια επικίνδυνη τάση, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Αυστραλία μεταξύ των νέων, έχει προκαλέσει... την έντονη ανησυχία των γονιών.
Μάλιστα το φαινόμενο «rooftopping» έχει πάρει τόσο ανησυχητικές διαστάσεις στο Brisbane που ο δήμαρχος της πόλης αναγκάστηκε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.
Η τρέλα του «rooftopping» θέλει τους νέους να ανεβαίνουν στα ψηλότερα κτήρια της πόλης τους, με μοναδικό σκοπό να φωτογραφίσουν τα πόδια τους να κρέμονται στο κενό και να ανεβάσουν τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο!

Ο δήμαρχος του Brisbane δήλωσε: «Ανησυχώ πάρα πολύ για τις αυξητικές τάσεις που έχει πάρει το rooftopping. Η δραστηριότητα αυτή δεν είναι μόνο παράνομη αλλά ταυτόχρονα βάζει τη ζωή των παιδιών απερίσκεπτα σε κίνδυνο». Και πρόσθεσε: «Καλώ τους γονείς και τους νεαρούς να σκεφτούν σοβαρά τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτή η «δραστηριότητα». Θα ήθελα επίσης να ενθαρρύνω τους ιδιοκτήτες ακινήτων να εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο την μη πρόσβαση στον τελευταίο όροφο του κτιρίου που διαμένουν για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά».

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που η «μόδα» αυτή εμφανίστηκε στην Αυστραλία. Μάλιστα το 2011 ένας νεαρός άνδρας στο Brisbane έχασε τη ζωή του εξαιτίας αυτής της τρέλας. «Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να δούμε είναι κάποιος να τραυματίζεται σοβαρά ή να χάνει τη ζωή του» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή:newsbomb

Σχόλια