10 όμορφοι προορισμοί για χειμερινές διακοπές!

24-12-2013





 Προορισμοί που σκεπάζονται από χιόνι, που οι λίμνες και τα ποτάμια παγώνουν, που περιβάλλονται από βουνά ή βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, που ένα ζεστό ρόφημα ή ένα ζεστό κρασί είναι απαραίτητα και το τοπίο συγκλονιστικό και μαγευτικό. Όχι πως χάνουν την ομορφιά τους τις άλλες εποχές του χρόνου αλλά ο χειμώνας εκεί έχει άλλη χάρη! Πόλεις του κόσμου που εμφανίζονται σε διαφημιστικές μπροσούρες ως top χειμερινοί προορισμοί αφού το σκηνικό διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να αποτελέσουν την πρώτη επιλογή για χειμωνιάτικη εξόρμηση…


1. Πράγα, Τσεχία – Με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και μια Παλιά Πόλη που συνθέτει ένα παραμυθένιο σκηνικό, τα ατού δεν είναι μόνο… δύο!

















2. Σάλζμπουργκ, Αυστρία – Με το χιόνι να σκεπάζει κάστρα και παραδοσιακές αγορές, τι καλύτερο για χειμερινές διακοπές!




















3. Tromso, Νορβηγία – Η πρωτεύουσα της Αρκτικής προσφέρει μοναδικές εικόνες από το βόρειο σέλας

















4. Άμστερνταμ, Ολλανδία – Ιδανικά ομιχλώδη τοπία και βόλτες στα μουσεία χωρίς πολύ κόσμο.
















5. Lofoten, Νορβηγία – Το κουκλίστικο λευκό τοπίο σε συνδυασμό με τα πολύχρωμα παραδοσιακά σπίτια καθιστούν την περιοχή μαγική.















6. Ρέικιαβικ, Ισλανδία – Χειμερινά σπορ και απόλαυση στις γεωθερμικές φυσικές πισίνες είναι οι… άσοι στο μανίκι για το χειμώνα.

















7. Βερολίνο, Γερμανία – Με περισσότερες από 60 χριστουγεννιάτικες αγορές στην πόλη είναι η Νο1 επιλογή για τα Χριστούγεννα.

















8. Οτάβα, Καναδάς – Με το μεγαλύτερο φυσικό παγοδρόμιο στον κόσμο, το Rideau Canal, η χειμερινή διασκέδαση εδώ χτυπάει κόκκινο.


















9. Εδιμβούργο, Σκοτία – Στη σκιά του χιονισμένου κάστου συμβαίνουν οι περισσότερες χειμωνιάτικες εκπλήξεις!
















10. Βιέννη, Αυστρία – Όπερα, μουσική, βόλτα με άμαξες και χιονισμένες πλαγιές υπόσχονται ονειρεμένες χειμερινές διακοπές.















Πηγή:perierga.gr

Σχόλια