ΕΟΠΥΥ: Παρατείνονται έως τον Μάρτιο οι συμβάσεις των γιατρών του οργανισμού

18-12-2013

















 Tην παράταση των ισχυουσών συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ έως τον Μάρτιο προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο για τα ακίνητα. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που δρομολογεί…
το υπουργείο προκειμένου να προετοιμάσει την… επόμενη ημέρα του Οργανισμού, ενόψει της κινητικότητας – διαθεσιμότητας του προσωπικού και τη μετάβαση στον νέο φορέα, αλλά και να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Με την ίδια τροπολογία, παρέχεται η εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών να καθορίζουν με κοινές αποφάσεις τους, το ύψος της αμοιβής και τον αριθμό των μηνιαίων επισκέψεων των συμβεβλημένων ιατρών που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, δίδεται αναδρομική ισχύ, από 1.12.2013, για την αντιμετώπιση και των προβλημάτων που τυχόν ανέκυψαν λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Παρέχεται επίσης η εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών να καθορίζουν με κοινές αποφάσεις τους τον αριθμό των συμβαλλομένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, τις ειδικότητες τους και το ύψος της αμοιβής τους ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή της χώρας προκειμένου η προσφορά ιατρικών υπηρεσιών να ανταποκρίνεται στη ζήτηση των ασφαλισμένων και να υπάρξουν νέες συμβάσεις με ιατρούς.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα στον ΕΟΠΥΥ να θέτει τις προϋποθέσεις και τους όρους προκειμένου ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες να προβαίνουν στον έλεγχο, την αναγνώριση και την εκκαθάριση των δαπανών των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών Υγείας. Οι ελεγκτικές εταιρείες θα αμείβονται από τους ίδιους τους παρόχους. Η διαδικασία αυτή γίνεται προκειμένου να επισπευσθεί η πληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αφορούν στο διάστημα πριν την 1.1.2013.

Πηγή:www.trelokouneli.gr

Σχόλια