Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας από την Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας

20-12-2013


















 Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίδη Σάκη και του Υπευθύνου Οργανώσεων Επαρχίας Γεωργιάδη Βασίλη, επισκεφθήκαμε το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν η προσφορά ειδών ανάγκης, κυρίως ρούχων αλλά και παιχνιδιών, για τα 30 περίπου μικρά παιδιά που διαμένουν εκεί με τις μητέρες τους.

Ύστερα από αυτήν τη δεύτερη επίσκεψή μας, μπορούμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά το εντυπωσιακό έργο που επιτελεί το προσωπικό του καταστήματος κράτησης, προκειμένου να υπάρξει αληθινός σωφρονισμός των κρατούμενων γυναικών. Παράλληλα όμως γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών, τα οποία παραμένουν με τις μητέρες τους έως την ηλικία των 3 ετών.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες να ενδιαφερθούν και να συνδράμουν στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, καθώς δε πρέπει να θέτουμε σε δεύτερη μοίρα ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα των συνανθρώπων μας που κρατούνται, ούτε τις τύχες των μικρών παιδιών που μεγαλώνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Εξάλλου ας μη ξεχνάμε πως σκοπός είναι ο σωφρονισμός και όχι η τιμωρία και η περιθωριοποίηση.

Με εκτίμηση,
Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας
ΔΗΜ.Τ.Ο. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας
ΔΗΜ.Τ.Ο. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λιβαδειάς

Πηγή:www.viotiashop.gr

Σχόλια