Συνελήφθη υπάλληλος του ΙΚΑ για εκβιασμό

23-12-2013



















Ζητούσε 25.000 ευρώ για να αλλάξει την κατάθεσή της σε βάρος πρώην διευθυντή του οργανισμού 



 Στη «φάκα» της αστυνομίας έπεσε μια 46χρονη υπάλληλος του ΙΚΑ Μυκόνου, η οποία ζητούσε 25.000 ευρώ από πρώην διευθυντή του οργανισμού προκειμένου να αλλάξει την κατάθεσή της για υπόθεση που τον βαραίνει.

 Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 46χρονης καθώς και ενός 55χρονου λογιστή για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης, απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

 Ο πρώην διευθυντή του ΙΚΑ, ο οποίος βρίσκεται σε αργία λόγω ποινικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του κατήγγειλε τον εκβιασμό στην αστυνομία. Σύμφωνα με την καταγγελία, η υπάλληλος του ΙΚΑ, η οποία είναι βασική μάρτυρας κατηγορίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν χρήματα, μέσω του ιδιώτη λογιστή, προκειμένου στην επικείμενη ακροαματική διαδικασία, να αλλάξει την αρχική μαρτυρική της κατάθεση.

 Σύμφωνα με το διευθυντή, ο εκβιασμός ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 και κλιμακώθηκε φέτος στις αρχές Δεκεμβρίου, λόγω της επικείμενης εκδίκασης. Το ποσό που απαιτούσαν οι δύο συλληφθέντες ήταν αρχικά 150.000 ευρώ, ενώ διαμορφώθηκε σταδιακά, κατόπιν διαπραγματεύσεων, στις 50.000 ευρώ και κατέληξε στο ποσό των 25.000 ευρώ, από τα οποία ζητούσαν την άμεση καταβολή των 5.000 ευρώ. Τελικά ο λογιστής έπεσε στα χέρια των αστυνομικών Αρχών, χτες το απόγευμα, όταν σε προκαθορισμένο ραντεβού σε περιοχή του Πειραιά, παρέλαβε από τον πρώην διευθυντή το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και συνελήφθη.

 Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία και στο αυτοκίνητο του λογιστή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό των 4.000 ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει επαρκώς, 543 ρεάλ Βραζιλίας, δυο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, ένα μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM, με το οποίο είχε πραγματοποιήσει συνομιλίες με την υπάλληλο του ΙΚΑ αμέσως μετά την παραλαβή του ποσού, λίγο πριν την σύλληψή του. Παράλληλα, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθη στη Μύκονο η 46χρονη υπάλληλος του ΙΚΑ, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με το λογιστή και ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος είχε δοθεί αρχικά στον πρώην διευθυντή, για να καταθέσει το απαιτηθέν χρηματικό ποσό.

 Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, η υπάλληλος είχε και πάλι απαιτήσει εκβιαστικά, το Φεβρουάριο του 2012, από τον πρώην διευθυντή το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να μην καταθέσει εναντίον του σε άλλη ποινική υπόθεση, η οποία τελικά συνεκδικάζεται με την επίμαχη.

 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, κατόπιν σχετικής παραγγελίας.

 Πηγή:www.newsbeast.gr

Σχόλια