Σκότωσαν αρκούδα και το μικρό της!

17-12-2013,



















  Eνα ακόμη φρικτό έγκλημα με δράστες ασυνείδητους και θύματα αρκούδες σημειώθηκε στην ορεινή Ελλάδα, αυτή τη φορά στην Καστοριά, όπου άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μια θηλυκή αρκούδα και το ηλικίας λίγων μηνών αρκουδάκι της. Οπως ανακοίνωσε την Τρίτη η οργάνωση Αρκτούρος τα δύο άτυχα ζώα εντοπίστηκαν το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στην περιοχή Πολυανέμου Καστοριάς από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία.


 Η θηλυκή αρκούδα, νεαρής ηλικίας και βάρους 150 περίπου κιλών, είχε πυροβοληθεί στη μουσούδα, ενώ το επίσης θηλυκό αρκουδάκι της έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο σώμα του. Ηταν φετινής γέννας και δεν ζύγιζε περισσότερα από 35-40 κιλά... Η δολοφονία της μητέρας αρκούδας έγινε μάλλον σε παρακείμενο δρόμο όπου και βρέθηκαν ίχνη αίματος και στη συνέχεια την έσυραν αιμόφυρτη μέσα στο δάσος.

 Οι δύο αρκούδες βρέθηκαν αγκαλιασμένες σε κοντινή απόσταση από το δρόμο. Θεωρείται πιθανό ότι πρώτα σκότωσαν τη μητέρα, που έφερε τα πιο σοβαρά τραύματα, και το αρκουδάκι που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, αφού περιπλανήθηκε, γύρισε κοντά στη μητέρα του περιμένοντας την να ξυπνήσει και υπέκυψε δίπλα της…

 Πηγή:online-pressblog.blogspot.gr

Σχόλια