Ποιο είναι το πιο θρεπτικό φρούτο;

27-52-2014














 Αναμφίβολα, είναι το αβοκάντο, ένας καρπός που ευδοκιμεί στην τροπική Κεντρική Αμερική και εισήχθηκε και στην Ινδία πιθανότατα στις αρχές του 19ου αιώνα...

 Οι πρώτοι καλλιεργητές του ήταν οι Αζτέκοι, κάτοικοι του Μεξικού, που κατακτήθηκαν από τους Ισπανούς περίπου πριν 400 χρόνια. Σήμερα το αβοκάντο καλλιεργείται στις HΠA, στην Καραϊβική, στην Αυστραλία, στη νότια Αφρική, στην Αίγυπτο, στην Iσπανία, αλλά και στην Κρήτη. Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε έλαια, το αβοκάντο (ονομάζεται επίσης αχλάδι του αλιγάτορα) έχει την υψηλότερη θερμιδική αξία. Τα 100 γραμμάρια αβοκάντο, δίνουν 163 θερμίδες, αλλά και πολλές βιταμίνες, μέταλλα και 2,2% πρωτεΐνη.

Ένα κανονικού μεγέθους αβοκάντο ζυγίζει περίπου 450 γραμμάρια και ισοδυναμεί με ένα καρβέλι ψωμί από άποψη θερμίδων. Έχει χαρακτηριστική κρεμώδη υφή και όχι έντονη γεύση, αλλά αν το συνδυάσετε με άλλα συστατικά σε σαλάτες ή το απλώσετε στο ψωμί σας, τρώγεται πολύ ευχάριστα.

 Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια