Ασφαλιστικές εταιρίες αποζημιώνουν με προκαταβολή για την πυρκαγιά στη Creta Farm

29-4-2041
















 Προκαταβολή 2.000.000 € από τις ασφαλιστικές εταιρίες που ήταν ασφαλισμένες οι εγκαταστάσεις της CRETA FARM δόθηκε ως αποζημίωση στην εταιρία της οποίας οι... εγκαταστάσεις στην Κρήτη επλήγησαν πρόσφατα από πυρκαγιά.

Σε κοινό δελτίο τύπου των ασφαλιστικών εταιριών αναφέρεται

Με καταβολή σε πρώτη φάση του ποσού των 2.000.000€ οι ασφαλιστικές εταιρίες Groupama Φοίνιξ ΑΕΑΕ – leader του σχήματος συνασφάλισης με ποσοστό 34%, Εθνική ΑΕΕΓΑ με 30%, Ευρώπη ΑΕΓΑ με 14%, Generali Hellas AAE με 12% και Αγροτική ΑΑΕ με 10%, οι οποίες ασφαλίζουν την ελληνική βιομηχανία τροφίμων CRETA FARM, καταδεικνύουν, για ακόμη μία φορά, τον σημαντικό ρόλο του κλάδου στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων μετά από ένα καταστροφικό γεγονός.

Συγκεκριμένα, στις 14 Μαρτίου 2014 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο του συγκροτήματος της CRETA FARM, η οποία στη συνέχεια και λόγω του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου εντός της αποθήκης, πήρε διαστάσεις πλήττοντας και διπλανό κτήριο της επιχείρησης.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από συνεννόηση και στενή συνεργασία με την διοίκηση της CRETA FARM, oι συνασφαλίστριες εταιρίες κατέβαλαν ποσό ύψους 2.000.000€ προκειμένου να συνεχισθεί, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, η δραστηριότητα της επιχείρησης.

Παράλληλα, προχωρεί ταχύτατα η καταγραφή και ο υπολογισμός του συνολικού ύψους των ζημιών που υπέστησαν οι κτηριακές εγκαταστάσεις, o μηχανολογικός εξοπλισμός, οι Α΄ ύλες και τα εμπορεύματα, της CRETA FARM ώστε να διευθετηθεί και να ολοκληρωθεί το συντομότερο και η διαδικασία της πλήρους αποζημίωσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Οι πέντε ασφαλιστικές εταιρίες, με το ύψος της προκαταβολής αλλά και την αμεσότητα με την οποία κινήθηκαν, στην δυσχερή για την χώρα οικονομική συγκυρία, απέδειξαν, όχι μόνο την αναγκαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης για την κοινωνία αλλά και την οικονομική ευρωστία και φερεγγυότητά τους.

Πηγή:asfalisinet.gr

Σχόλια