Σχηματάρι:Έκρυβε στο πατάρι του μεγάλες ποσότετες καπνού και τσιγάρου

30-5-2014



















Μεγάλες ποσότητες λαθραίων πακέτων τσιγάρων και αδασμολόγητου καπνού, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, σε οικία στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (28-05-2014) το μεσημέρι, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας, ενώ επιπλέον κατηγορείται και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του 56χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ø Σε ειδική κρύπτη αυτής (πατάρι), η οποία ήταν επιμελώς καμουφλαρισμένη με πίνακα ζωγραφικής:
· δεκαοκτώ χιλιάδες επτακόσια είκοσι (18.720) λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, καθώς και

· πεντακόσιες εξήντα εννέα (569) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (28.450) γραμμαρίων.

Ø Εντός της οικίας:

· ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, με την γεμιστήρα του και τρία (3) φυσίγγια, καθώς και
· τρία (3) ξίφη τύπου «κατάνα», με μήκος λάμας (54), (34) και (24) εκατοστών αντίστοιχα,

Ø Στην κατοχή του 56χρονου:

· ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (126) ευρώ, προερχόμενο από το λαθρεμπόριο των τσιγάρων και του καπνού, καθώς και

· δύο (2) κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε ως μέσα διευκόλυνσης του λαθρεμπορίου.
Οι ανωτέρω ποσότητες τσιγάρων και καπνού, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Πηγή:www.viotiashop.gr

Σχόλια