ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Σπείρα Αλβανών έκλεβε σπίτια και επιχειρήσεις

28-5-2014



















 Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων από οικίες και επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αλίαρτου και της Λιβαδειάς Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις υπήκοοι Αλβανίας και συγκεκριμένα δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 19 ετών και μία 20χρονη γυναίκα, οι οποίοι μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται, διέπραξαν τα ανωτέρω αδικήματα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 15-03-2014, ενέχονται στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

• Κλοπή από οικία, ιδιοκτησίας 35χρονου , που έγινε πρώτες πρωινές ώρες της 10-03-2014 στην Πέτρα Αλίαρτου Βοιωτίας. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.300) ευρώ και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop), αξίας (700) ευρώ.

 • Κλοπή από οικία, ιδιοκτησίας 31χρονης , που έγινε πρώτες πρωινές ώρες της 10-03-2014 στην Πέτρα Αλίαρτου Βοιωτίας. Οι δράστες αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop) και ένα κινητό τηλέφωνο, συνολικής αξίας (900) ευρώ.

 • Κλοπή από γραφείο επιχείρησης, ιδιοκτησίας 57χρονου , που έγινε το χρονικό διάστημα από 14 έως και 15-03-2014, στη Λιβαδειά. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ και επιπλέον (400) λέβα Βουλγαρίας.

 • Κλοπή από οικία, ιδιοκτησίας 36χρονου , που έγινε πρώτες πρωινές ώρες της 15-03-2014 στο Σωλινάρι Αλίαρτου Βοιωτίας. Οι δράστες αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop).
Σημειώνεται ότι οι δύο από τους δράστες είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας. Συγκεκριμένα ο 19χρονος κρατείται στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων (Ε.Κ.Κ.Ν.) Αυλώνα και ο 30χρονος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


 Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα στοιχεία ταυτότητας του συνεργού των τριών ανωτέρω δραστών, καθώς και η τυχόν εμπλοκή τους στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Πηγή:www.lamiastar.gr

Σχόλια