Περίπου 6.800 υπολογίζεται πως θα είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο για το 2014

18-6-2014



















 Σε περίπου 6.800 υπολογίζονται για το 2014 οι υπόλοιπες απολύσεις για το 2014, σύμφωνα με πηγές του... υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που υπογραμμίζουν πως αυτές μπορούν να επιτευχθούν αν δεν υπάρξουν νέες υπαναχωρήσεις, και χωρίς μάλιστα να απαιτηθεί το κλείσιμο κάποιου οργανισμού.

Συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογράμμισαν την προσήλωσή τους στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ως υπουργείο που έχει επιτελικό ρόλο και εφαρμόζει όσα αποφασίζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης και υπενθύμισαν ότι λόγω συνέπειας στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας αποφεύχθηκε η απαίτηση που έθεσαν στην τελευταία διαπραγμάτευση για ακόμη 16.000 διαθεσιμότητες και 8.000 απολύσεις το 2015.

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ανέφερε: «Θα ήμουν ο ευτυχέστερος των ανθρώπων, αν σε κεντρικό επίπεδο θα μπορούσαμε να επαναδιαπραγματευτούμε το στόχο των απολύσεων. Δεν θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία αυτό είναι εφικτό, καθώς όταν μεταθέτουμε κάτι στο μέλλον, με την ελπίδα να το λύσουμε τότε, βρισκόμαστε τελικά με ένα πρόβλημα πολύ πιο οξυμένο. Αυτό μας έχει δείξει η ιστορία».

Οι πηγές από τις οποίες θα προέλθουν οι υπόλοιπες απολύσεις είναι:

Από τον επανέλεγχο των συμβάσεων υπολογίζονται σε περίπου 40.000, που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου (κυρίως «νόμος Παυλόπουλου»).

Από τον έλεγχο για πιθανά πλαστά έγγραφα και πιστοποιητικά κατά την πρόσληψη προσωπικού.
Από την επιτάχυνση της απονομής πειθαρχικής Δικαιοσύνης.

Από τον περιορισμό του προσωπικού στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ύστερα από αξιολόγηση.

Από τους 5.000 υπαλλήλους που έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι περί τις 8.000 απολύσεις έως στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί από:

Τις 2.650 απολύσεις στην ΕΡΤ.

Τους 1.500 σχολικούς φύλακες.

Τους 2.500 γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ, που δεν αποδέχθηκαν την αποκλειστική απασχόληση.

Τις απολύσεις 1.000 ή και περισσότερων μέσω πειθαρχικών συμβουλίων ή για λόγους υγείας.

Τις απολύσεις 230 δημοτικών αστυνομικών.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια