Ολόκληρη πόλη μπορούσαν να ανατινάξουν τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στον Παρνασσό

22-6-2014















 Ακόμη και μία ολόκληρη πόλη θα μπορούσε να ανατινάξει κάποιος με την τεράστια ποσότητα εκρηκτικών που βρέθηκε σε αποθήκη σε χιονοδρομικό κέντρου του Παρνασσού.
Μπροστά στο τρομακτικό εύρημα βρέθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας που κάνει έργα αναβάθμισης στις χιονοδρομικές πίστες. Η απίστευτη ποσότητα των εκρηκτικών υλών εντοπίστηκε σε αποθήκη των εγκαταστάσεων ιδιωτικής αθλητικής σχολής, την οποία διατηρούσε ο ένας εκ των δύο εταίρων της επιχείρησης που εκμεταλλευόταν τον χώρο. Πρόκειται για απόστρατο αξιωματικό, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο και είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού με ειδικότητα στα εκρηκτικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αφού αποστρατεύθηκε ο άνδρας εξακολούθησε να παρέχει υπηρεσίες, που είχαν να κάνουν με την ειδικότητά του στον Στρατό, αλλά δεν διευκρινίζεται αν υπήρχαν οι νόμιμες άδειες για την κατοχή του υλικού. Ο αποβιώσας φέρεται να εργάζονταν, ως πυροδότης – αναγομώτης εκρηκτικών, κυρίως σε χωματουργικές εργασίες και μάλιστα ήταν γνωστό στην περιοχή ότι εργαζόταν στα έργα διαμόρφωσης που γίνονταν στις πίστες χιονοδρομίας, ενώ παράλληλα προσέφερε τις υπηρεσίες του για την εξουδετέρωση χιονοστιβάδων.


Όπως σημειώνεται από την πλευρά της Αστυνομίας, στη συγκεκριμένη αποθήκη δεν βρέθηκαν ίχνη παραβιάσεων, όλα τα εκρηκτικά υλικά ήταν τακτοποιημένα και ο χώρος ασφαλισμένος, στον οποίο μάλιστα -όπως διευκρινίζεται- είχε «αποκλειστική πρόσβαση ο θανών».


Αναλυτικά στην αποθήκη βρέθηκαν:

101 τεμάχια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ
36 Τεμάχια εκρηκτικής ύλης πενταλαστίτης
3 τυποποιημένες συσκευασίες ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού
5 τεμάχια ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού
10 τεμάχια βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινιού
3 κιβώτια των 100 τεμαχίων έκαστο, με καψύλλια έναυσης
16 ηλεκτρικοί πυροκροτητές
6 τεμάχια εκρηκτικής ύλης C4
2 στρατιωτικοί μηχανισμοί
3 κιβώτια με (132) διπλούς κοινούς μεταλλικούς πυροκροτητές
157 κοινοί μονοί μεταλλικοί πυροκροτητές
65 φυσίγγια των 7,62 mm
8 κάλυκες των 7,62mm.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια