Αστυνομικοί πλήρωναν για να βλέπουν live βιασμούς ανηλίκων

20-6-2014


















 Δόθηκε ενημέρωση από την Interpol για τον εντοπισμό έξι χρηστών του διαδικτύου, που εμπλέκονται στην υπόθεση της ζωντανής μετάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατόπιν πληρωμής


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στην ΓΑΔΑ καθώς πλήρωναν για να δουν ζωντανά στο διαδίκτυο, βιασμούς και κακοποιήσεις παιδιών από τις Φιλιππίνες.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο και συγκεκριμένα σε σπίτια 5 Ελλήνων, ηλικίας 26, 27, 34, 39 και 65 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση της ζωντανής μετάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατόπιν πληρωμής.

Αρχικά δόθηκε σχετική ενημέρωση από την Interpol, που αφορούσε στον εντοπισμό έξι χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη υπόθεση. Πιο αναλυτικά, οι εμπλεκόμενοι έκαναν πληρωμές, μέσω λογαριασμού Paypal, με αντίτιμο την παροχή ζωντανής μετάδοσης (live streaming – κακοποιήσεις κατά παραγγελία σε πραγματικό χρόνο) υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τις Φιλιππίνες.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση από την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των 5 εμπλεκόμενων χρηστών εντός της ελληνικής επικράτειας.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του έκτου χρήστη ανήκουν σε εταιρεία, η έδρα και τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί.

Από τις έρευνες στις οικίες των εμπλεκόμενων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα. Στις περιπτώσεις του 39χρονου, του 34χρονου και του 26χρονου δράστη ταυτοποιήθηκε η πληρωμή χρηματικού ποσού σε λογαριασμό paypal, τις επίδικες ημερομηνίες και αναμένεται από την Interpol η αποστολή του επίμαχου υλικού κακοποίησης καθώς και τα χρηματικά ποσά, που πιστώθηκαν μέσω της πληρωμής paypal στους δράστες, οι οποίοι είχαν έδρα τις Φιλιππίνες.
Ο 27χρονος και ο 65χρονος απουσίαζαν από τις κατοικίες τους ενώ η σχετική ταυτοποίηση αναμένεται να προσδιοριστεί από την εξέταση των πειστηρίων που κατασχέθηκαν. Δύο από τους εμπλεκομένους (26χρονος και 34χρονος) είναι αστυνομικοί, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή ανάλυση.

Πηγή: voria.gr

Σχόλια