Πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία στην Ταϊβάν

23-7-2014
















Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την συντριβή αεροσκάφους της εταιρείας TransAsia Airways, στην προσπάθεια κατεπείγουσας προσγείωσης στην Ταϊβάν, η οποία έχει πληγεί από τυφώνα τις τελευταίες ημέρες.



Τα ΜΜΕ της χώρας μεταδίδουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος, τα οποίο εκτελούσε την πτήση εσωτερικού GE222 στην Ταϊβάν, συνετρίβη σε ένα από τα νησιά Πένγκχου, στα ανοικτά της χώρας. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ στη νότια Ταϊβάν, με προορισμό το αεροδρόμιο Μαγκόνγκ των νησιών Πένγκχου και συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο όπου προσπαθούσε να προσγειωθεί, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιε Κουάνγκ-σι, 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 έχουν τραυματιστεί. «Ακόμη προσπαθούμε να εξακριβώσουμε ποια είναι η κατάσταση», εξήγησε ο Γιε Κουάνγκ-σι στους δημοσιογράφους στην Ταϊπέι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται να μεταβεί στη νήσο Πένγκχου μαζί με μια ομάδα ερευνητών αεροπορικών δυστυχημάτων.

Νωρίτερα, η διευθύντρια της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Ταϊβάν, Τζιν Σεν, είχε δηλώσει πως «επικρατεί χάος στο σημείο» όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, μιλώντας στο Reuters. «Η πυροσβεστική υπηρεσία προσπαθεί να κατασβέσει τις φλόγες στα σύντριμμα του αεροσκάφους. Θα μας αναφέρουν τον οριστικό απολογισμό των θυμάτων πολύ σύντομα», πρόσθεσε.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 54 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος.

Δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιλότοι αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Ο τυφώνας Μάτμο πλήττει σήμερα την Ταϊβάν με σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους και οι αρχές έδωσαν εντολή να παραμείνουν κλειστά πολλά σχολεία και η χρηματαγορά. Η TransAsia Airways εδρεύει στην Ταϊβάν, εκτελεί κυρίως εσωτερικές πτήσεις —αλλά και διεθνείς, εξυπηρετώντας δρομολόγια στην Ιαπωνία, στην Ταϊλάνδη και στην Καμπότζη, μεταξύ άλλων προορισμών στην Ασία— και διαθέτει έναν στόλο 23 αεροσκαφών, κυρίως Airbus.


Πηγή:www.pathfinder.gr

Σχόλια