"ΒΟΜΒΑ": Ποιο μεγάλο ξενοδοχείο βγάζει στο σφυρί η Alpha Bank; [photo]

20-10-2014



















 Η Alpha Bank σκοπεύει να πουλήσει το ξενοδοχείο...

Hilton έναντι 180 εκατομμυρίων ευρώ. Η είδηση αναμεταδίδεται από τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg. Όπως αναφέρεται, το ξενοδοχείο μπορεί να πουληθεί φέτος.
Επενδυτές όπως η Oaktree Capital Group LLC και το fund Jermyn Street Real Estate, έχουν επενδύσει σε ξενοδοχειακά assets σε όλη την Ελλάδα λόγω της ανόδου του τουρισμού στη χώρα, αναφέρει το Bloomberg.

Οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί και το τίμημα που έχει συμφωνηθεί είναι υψηλότερο από τη χρηματιστηριακή αξία.

Αυτό σημαίνει ότι η Alpha Bank θα εγγράψει λογιστική υπεραξία από την πώληση των μετοχών που κατέχει στην Ιονική Ξενοδοχειακή*, εταιρία που διαχειρίζεται το Hilton.

Σήμερα η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ανέρχεται στα 93 εκατ., ενώ στις αρχές του έτους σύμφωνα με την τότε αποτίμηση ήταν πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Όπως γράφει άλλωστε σήμερα και η "Ημερησία", ο κύκλος εργασιών του Hilton διαμορφώθηκε στα 26,1 εκατ. ευρώ έναντι 23,4 εκατ. ευρώ το 2012, καταγράφοντας αύξηση εσόδων σε όλες τις βασικές πηγές και παρά την συνεχιζόμενη ύφεση στην εσωτερική αγορά, την συρρίκνωση της καταναλωτικής δαπάνης που εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά τα έσοδα των εστιατορίων, καφέ κτλ.

Το 2013, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 800 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 4,1 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 4,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ πέρυσι.

*Η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ιδρύθηκε το 1957 με σκοπό την ανέγερση, λειτουργία και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων υψηλών προδιαγραφών. Είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών για το οποίο έχει υπογραφεί με την ομώνυμη διεθνή εταιρία σύμβαση διαχειρίσεως.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια