Τακτικά πυρηνικά βλήματα και πυρηνικές βόμβες μεταφέρει στην Κριμαία η Ρωσία

14-10-2014














H Ρωσία πυρηνικοποιεί την Κριμαία με μεταφορά τακτικών πυρηνικών όπλων και πυρηνικών βομβών. Τοποθετεί ISCANDER και γεμίζει τις αποθήκες της ρωσικής Αεροπορίας με πυρηνικές βόμβες.

Πρόκειται για μια κίνηση που γίνεται για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι διότι δέχεται απειλές από το ναζιστικό Κίεβο ότι θα επιχειρήσουν οι Ουκρανοί (κάποτε στο μέλλον) κατόπιν και αμερικανικών σχεδιασμών, εισβολή στη ρωσική Κριμαία (υπενθυμίζεται ότι ο λαός της Κριμαίας είναι Ρώσοι σε ποσοστό 90% και ψήφισαν για την επιστροφή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία) με σκοπό να την καταλάβουν.

Το μήνυμα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τόσο για τους Ουκρανούς καθότι οι ρωσικές συμβατικές δυνάμεις είναι υπέρ του δέοντος ισχυρότερες από τις ουκρανικές που έτσι και αλλιώς συνετρίβησαν από τους ρωσόφωνους της Νέας Ρωσίας, αλλά στην ίδια την Δύση που θα υποστήριζε μια τέτοια κίνηση. Ο δεύτερος λόγος είναι για να έχει φορτωμένες τις αποθήκες των 14 πολεμικών αεροδρομιων της Κριμαίας ώστε να μπορούν εύκολα να ανεφοδιάζονται τα ρωσικά αεροσκάφη προκειμένου να πραγματοποιούν αποστολές με πυρηνικά όπλα την Α.Μεσόγειο και στην Μ.Ανατολή.

Στις ΗΠΑ έχουν εξοργισθεί με την κινηση αυτή καθώς έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι "υπέροχες" εποχές Μ.Γέλτσιν όπου κυριολεκτικά έκαναν ότι ήθελαν και κανείς δεν αντιστέκονταν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τρεις Γερουσιαστές απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Μ.Ομπάμα προειδοποιώντας για αυτή την εξέλιξη στην Κριμαία και λέγοντας χαρακτηριστικά "η Μόσχα αναπτύσει πυρηνικούς πυραύλους και πυρηνικά στρατηγικά αεροσκάφη οπλισμένα με βλήματα cruise σε κατεχόμενη 'ουκρανική' περιοχή. Τα ρωσικά πυρηνικά όπλα βρίσκονται πιο κοντά στην καρδιά του ΝΑΤΟ, και επιτρέπουν στη Ρωσία να αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα λόγω της θέσης της Χερσονήσου"

Από αυτήν την επιστολή γίνεται κατανοητό πόσο σημαντική ήταν από στρατηγικής άποψης η ανάκτηση της Κριμαίας από την Ρωσική Ομοσπονδία. Δεν είναι τυχαίο ότι η Δύση στο παρελθόν επιχέιρησε να χτυπήσει την Ρωσία (είτε τσαρική είτε σοβιετική) από εκεί. Πολλοί γεωστρατηγιστές αναφέρονται στην Κριμαία ως το "Τσάκρα της Μαύρης Θάλασσας".

Πηγή:Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια