Σημαντική μεταβολή του καιρού την Τετάρτη

20-10-2014





Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την ερχόμενη Τετάρτη και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, την ενίσχυση των ανέμων και την πτώση της θερμοκρασίας.

Αιτία της μεταβολής αυτής, είναι η δημιουργία ύφεσης στον κόλπο της Βενετίας (βόρεια Αδριατική), τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Η ύφεση θα επηρεάσει τη χώρα μας με βροχές στο Ιόνιο και την Ήπειρο από την Τετάρη το απόγευμα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά, πάνω περίπου από τα 1400 με 1700 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις, που θα φτάνουν στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα δυτικά προς τα ανατολικά, της τάξεως των 8-9 βαθμών. Στα νότια και τα νησιά του Αιγαίου η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή κυρίως την Παρασκευή.

Την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει άστατος σε όλη την επικράτεια. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στη Ροδόπη, πάνω περίπου από τα 1600μ. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη, τα Δωδεκάννησα και τη Θράκη θα επιμείνουν τα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, ο καιρός θα παραμείνει άστατος και την επόμενη εβδομάδα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Επιμέλεια: meteo-news.gr


 Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια