ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνετρίβη αεροσκάφος πάνω σε σπίτι - Νεκρός ο κυβερνήτης

18-11-2014



















 Ένα μικρό μεταφορικό αεροσκάφος συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή... στο Σικάγο, λίγη ώρα από την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Μίντγουει νοτιοδυτικά της πόλης.
Όπως μεταδίδουν αμερικανικά δίκτυα από τη συντριβή του μικρού μεταφορικού αεροσκάφους τύπου Aero Commander 500, έχασε τη ζωή του ο κυβερνήτης, ενώ οι ιδιοκτήτες του σπιτιού στο οποίο κατέπεσε δεν τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λίγη ώρα από την απογείωση ο κυβερνήτης είχε ενημερώσει τον πύργο ελέγχου για προβλήματα που αντιμετώπιζε στον κινητήρα και επιχείρησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.

Όπως είπε η εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Κόρεϊ, ο πιλότος δεν κατάφερε να επιστρέψει και να προσγειωθεί. Η κατοικία στην οποία το αεροσκάφος συνετρίβη βρίσκεται ανάμεσα στην 65η Γουέστ και τη Λεωφόρο Νοτίου Νοξ, ενώ κατέστρεψε τμήμα του σαλονιού και της τραπεζαρίας, καθώς και του υπογείου, όπως είπε άνδρας της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Για λόγους ασφαλείας η γύρω περιοχή εκκενώθηκε, ενώ μία 24χρονη που ζει σε απόσταση ενός τετραγώνου από το σημείο της τραγωδίας, δήλωσε πως βγήκε στο δρόμο αφού άκουσε τον ήχο αεροπλάνου και στη συνέχεια έναν εκκωφαντικό θόρυβο.
Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, σε συνεργασία με την εταιρία Central Airlines Inc.μ στην οποία ανήκει το δικινητήριο αεροσκάφος.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια