ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Αγιασμός και κοπή πίτας του Δ.ΙΕΚ Θήβας

20-1-2015




 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αγιασμός και κοπή πίτας του Δ.ΙΕΚ Θήβας



















Στον Αγιασμό για την έναρξη του νέου εξαμήνου του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Θήβας και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου 2015.



















Ο κ. Δήμαρχος, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία του ΙΕΚ στη Θήβα, στον χαιρετισμό που απηύθυνε προς εκπαιδευτικούς και σπουδαστές, έκανε λόγο για ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας που έγινε πραγματικότητα, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες του Δήμου και των ανθρώπων από το χώρο της εκπαίδευσης, όταν προέκυψε το κενό μετά τη μεταρρύθμιση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που καταργούσε τις Επαγγελματικές Σχολές, μεταξύ των οποίων και της Θήβας, που λειτουργούσε με απογευματινό ωράριο, εξυπηρετώντας, ως επί το πλείστον, εργαζόμενους μαθητές.

Το Γενάρη του 2014, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απεστάλη έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας, με αίτημα την ίδρυση Δημοσίου ΙΕΚ στη Θήβα, με ειδικότητες που να συνδέονται με την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, διαθέτοντας γι' αυτό το σκοπό το εξοπλισμένο κτιριακό συγκρότημα του Επαγγελματικού Λυκείου του. Η θετική απάντηση αλλά και η υπογραφή της απόφασης έγκρισης των ειδικοτήτων του ΙΕΚ ήρθε πολύ γρήγορα και το ΙΕΚ ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβρη του 2014 με 110 εγγεγραμμένους φοιτητές.

Κλείνοντας, ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον Διευθυντή του ΙΕΚ κ. Γεωργόπουλο Ευάγγελο, τον υποδιευθυντή κ. Μπαϊρακτάρη Δημήτριο καθώς και τους Διευθυντές του Εργαστηριακού Κέντρου και του ΕΠΑΛ κ. Θεοδώρου Θεόδωρο, Καφώρο Ιωάννη και Χαρέμη Κώστα, που βοήθησαν σημαντικά στην εγκατάσταση και γενικά στην έναρξη λειτουργίας του ΙΕΚ, ευχόμενος “Ο θεσμός αυτός στη Θήβα να συμβάλει στη βελτίωση της εκπαίδευσης των νέων της περιοχής, ώστε να αποκτήσουν γνώσεις και προσόντα που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματικής τους ζωή”



Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια