Αυξάνεται στα 65 δισ. ευρώ το όριο του ELA

12-2-2015

















 Η τηλεδιάσκεψη των μελών της ΕΚΤ αποφάσισε την αύξηση κατά 5 δισ. ευρώ του ορίου χρήσης του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος Στα 65 δισ. ευρώ, από 65 δισ. ευρώ, αυξάνεται το όριο χρήσης του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως αποφασίστηκε κατά την τηλεδιάσκεψη των μελών της ΕΚΤ.

Ο ELA επεκτάθηκε για μια ακόμα εβδομάδα, έως τις 18 Φεβρουαρίου, και το ΔΣ της ΕΚΤ ενέκρινε το ποσό που αιτήθηκε η ελληνική πλευρά, λένε κύκλοι της ΤτΕ.

Σημειώνεται πως, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η ΕΚΤ πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με θέμα την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Πίτερ Πράετ, μιλώντας στους Financial Times, επισήμανε πως είναι σημαντικό οι ελληνικές τράπεζες που συμμετέχουν στον ELA να παραμείνουν φερέγγυες.

«Υπάρχουν πολύ σαφείς κανόνες όσον αφορά τη βοήθεια έκτακτης ανάγκης ρευστότητας – αυτοί είναι να είναι πάντα οι φερέγγυες τράπεζες – και έτσι θα εφαρμόζουν τους κανόνες ως έχουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πράετ. «Είναι σημαντικό οι τράπεζες, που επωφελούνται από τη βοήθεια έκτακτης ανάγκης ρευστότητας παραμένουν φερέγγυες»


Πηγή: voria.gr

Σχόλια