Ανακοινώσεις του Π.Α.ΜΕ εκπαιδευτικών

6-2-2015




 ΝΑ ΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ



Σε πολλά σχολεία (πχ Ανατολική Αττική, Βοιωτία κ.α.) παρατηρείται το φαινόμενο διευθυντές εκπαίδευσης να μην εγκρίνουν τους υπευθύνους εργαστηρίων φυσικής και πληροφορικής, επικαλούμενοι ότι το Υπουργείο δεν εξέδωσε φέτος σχετική εγκύκλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται οι μειώσεις ωραρίου των συναδέλφων που έχουν εκλεγεί από τους συλλόγους τους ως υπεύθυνοι εργαστηρίων (-3 ώρες). Έτσι συνάδελφοι των σχετικών ειδικοτήτων που έχουν εκλεγεί υπεύθυνοι εργαστηρίου καλύπτουν όλες τις ώρες του υποχρεωτικού τους ωραρίου και ταυτόχρονα υποχρεώνονται να εργάζονται άμισθα και κατά παράβαση του ωραρίου τους για τη στήριξη των εργαστηρίων. Είναι φανερό ότι η κατάσταση αυτή έχει επιπτώσεις και στην ομαλή λειτουργία και στήριξη των εργαστηρίων.

Απαιτούμε να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα αυτό:

1) Να οριστούν άμεσα και με αναδρομική ισχύ όλοι οι υπεύθυνοι εργαστηρίων που έχουν εκλέξει οι σύλλογοι και άμεσα να εφαρμοστεί το μειωμένο ωράριο που αντιστοιχεί στα καθήκοντα τους.

2) Να καταβληθούν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ όλες οι υπερωρίες των συναδέλφων που έχουν ουσιαστικά (και παράνομα) υποχρεωθεί σε άμισθη υπερωριακή εργασία λόγω του μη ορισμού τους σας υπευθύνους εργαστηρίων.

3) Να ενισχυθούν με κάθε σύγχρονο μέσο οι υλικοτεχνικές υποδομές στα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής.

Το ΠΑΜΕ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (3/2/2015) και αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση και να γίνει άμεση παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας.
Αθήνα, 5/2/1015


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια