Το Χρηματιστήριο στο γύψο - Επεσε το «κάστρο» των 700 μονάδων...

22-4-2015
















 Νευρικότητα από την έναρξη της συνεδρίασης σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών...

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με μικρά κέρδη, ωστόσο πολύ γρήγορα βρέθηκε να σημειώνει απώλειες. Αφού ταλαντεύτηκε, για λίγο, ανάμεσα στο πράσινο και στο κόκκινο, τώρα κινείται ξεκάθαρα πτωτικά, και μάλιστα κάτω από το ψυχολογικό -και όχι μόνο- όριο των 700 μονάδων. Συγκεκριμένα, στις 11:20 υποχωρούσε σε ποσοστό -1,28%, ευρισκόμενος στις 695,69 μονάδες.

Οπως εκτιμούν οι αναλυτές, ένας συμβιβασμός ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της είναι αρκετά πιθανός, όχι φυσικά στο μεθαυριανό Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, που έτσι κι αλλιώς έχει προεξοφληθεί πως θα κυλήσει χωρίς να υπάρξει έστω η παραμικρή λύση.

Τα βλέμματα πηγαίνουν... πιο μακριά, στο Eurogroup της 11ης Μαϊου ή ακόμα και στον Ιούνιο, στις «τελικές» διαπραγματεύσεις, ενώ και η συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας αύριο, Πέμπτη, με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, δεν φαίνεται ότι θα καταλήξει κάπου... Και όλα αυτά ενώ τα οικονομικά προβλήματα της χώρας πιέζουν ασφυκτικά...


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια