Ολα έτοιμα για τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο!

10-4-2015

















Εκατοντάδες μέτρα συρματοπλέγματος έχουν τοποθετηθεί στα γειτονικά σπίτια σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι... ζημιές από τις ρουκέτες που θα εκτοξευθούν το βράδυ της Ανάστασης μεταξύ των εκκλησιών της Παναγιάς Ερυθιανής και του Αγίου Μάρκου.
Με το που σημάνουν οι καμπάνες το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, οι ρουκετατζήδες θα ριχτούν στο καθήκον.

Κατά τη διάρκεια του περυσινού ρουκετοπόλεμου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι ρουκέτες που έπεσαν ήταν περίπου στις 100.000! Οι ρουκετατζήδες των συνεργείων του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής, στον Βροντάδο της Χίου, ανακοίνωσαν ότι μειώνουν οικειοθελώς τον αριθμό των ρουκετών που θα ριφθούν το βράδυ της Ανάστασης, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που δημιουργούν στους κατοίκους των περιοχών αυτών.


Η απόφαση ελήφθη σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν.

Σε ένδειξη αναγνώρισης των ζημιών που προκαλούνται από τις ρουκέτες θα συμμετέχουν ενεργά στον καθαρισμό των περιοχών των δύο ενοριών και των κατοικιών που πλήττονται.

Αφιέρωμα του TIME στον «σουρεαλιστικό» ρουκετοπόλεμο της Χίου

«Δείτε τον πιο σουρεαλιστικό εορτασμό του Πάσχα. Σε ένα μικρό ελληνικό χωριό, τα πυροτεχνήματα μετατρέπονται σε έναν φιλικό πόλεμο». Με αυτά τα λόγια περιέγραφε στο αφιέρωμα του στο χωριό Βροντάδο της Χίου το περιοδικό Time.

Περιγράφει την ιστορία του πρωτότυπου πασχαλινού εθίμου και το συνοδεύει με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Το πρωτότυπο αυτό πασχαλινό έθιμο χαρακτηρίζεται ως το πιο σουρεαλιστικό έθιμο του κόσμου», καθώς οι κάτοικοι επιδίδονται σε ένα είδος «φιλικού πολέμου», όπως αναφέρει το αφιέρωμα.

Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.

Σχόλια