Θανάσης Σκούμας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας:Δελτίο Τύπου: Ημερίδα και Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στη Θήβα

16-5-2015



Δελτίο Τύπου: Ημερίδα και Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στη Θήβα



Την Δευτέρα 11 Μαΐου ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ξυδάκης συναντήθηκε με τον διευθυντή του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου ομότιμο καθηγητή Γιάγκο Ανδρεάδη, τον βουλευτή Βοιωτίας Θανάση Σκούμα και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου «Λάϊος» Τάσο Φρούσιο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διοργάνωση ενός πολυδιάστατου πολιτιστικού γεγονότος που θα περιλαμβάνει μια ημερίδα αρχαίου δράματος, που να συνδέει την αρχαία θεατρική παράδοση με τον σύγχρονο ελληνικό και διεθνή πολιτισμό και ένα αντίστοιχο θεατρικό εργαστήριο.

Το εργαστήριο αυτό, στο οποίο θα μετάσχουν έλληνες και ξένοι νέοι ηθοποιοί, οι οποίοι θα διδαχθούν από τους σκηνοθέτες Γιάγκο Ανδρεάδη και Ευγενία Αρσένη θα έχει φέτος ως αντικείμενο τις Βάκχες του Ευριπίδη που θα ερμηνευθούν διαδοχικά με τους κώδικες της αρχαίας τραγωδίας και του μουσικού θεάτρου και θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή πρόβα στο κοινό.

Η ημερίδα και το εργαστήριο θα λειτουργήσουν στη Θήβα, από φέτος στις αρχές Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα και με την ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και στόχος είναι να αποτελέσουν την αφετηρία για μια ένα μόνιμο θεσμό που θα συμβάλει τόσο στην ολόπλευρη μελέτη του αρχαίου δράματος όσο και στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και φυσιογνωμίας της περιοχής. Οι εκπρόσωποι των συνεργαζομένων φορέων θα αποταθούν σε πρόσωπα και θεσμούς για την εξασφάλιση συνεργασίας και πρόσθετης ενίσχυσης.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια