«Δεν υπάρχει συμφωνία, ο χρόνος είναι πλέον ελάχιστος»

18-6-2015
















 «Στο Eurogroup σήμερα, εκτός των άλλων, ασχοληθήκαμε με το μείζον θέμα της Ελλάδας. Στο πρόγραμμα της Ελλάδας δυστυχώς πρέπει να σας πω πως έχει γίνει μικρή πρόοδος μεταξύ των θεσμών και της Αθήνας. Δεν υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα», ανέφερε στις δηλώσεις του στη συνέντευξή Τύπου μετά το Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι πολύ μικρή, αφού είναι λίγα τα μέτρα στα οποία έχουμε συμφωνήσει στις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων μεταξύ των δύο πλευρών. Στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα στην Ελλάδα. Είναι δικό σας θέμα να στείλετε εναλλακτικές προτάσεις», τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ και εξέφρασε την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία.

«Εδώ και τώρα πρέπει να υπάρξει νέα συμφωνία ή να επιμηκυνθεί το τρέχον πρόγραμμα που λήγει στις 30 Ιουνίου. Πρέπει να υπάρξει μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και το νόμισμα. Θέλω να επαναλάβω πως η κλεψύδρα αδειάζει, έχουμε μέχρι το τέλος του μήνα έχουμε ελάχιστο χρόνο, καθώς πρέπει να ενημερωθεί και τα Κοινοβούλια των χωρών».


Πηγή:www.newsbeast.gr

Σχόλια