ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ

17-6-2015



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 5 & 6 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του σωματείου ηλεκτροτεχνιτών και συναφών επαγγελμάτων.

Το σωματείο αυτό είναι μέλος του Εργατικού Κέντρου Θήβας και ελέγχεται από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, χωρίς καμία δράση στην περιοχή παρά μόνο κάποιες θεωρήσεις προϋπηρεσίας.

Λειτουργεί ως τμήμα του μηχανισμού παραγωγής αντιπροσώπων της πρώην ΠΑΣΚΕ (τώρα ΣΑΕΚΕ) για το Ε.Κ.Θ. και από αυτό το σωματείο είναι εκλεγμένος ο πρόεδρος του Ε.Κ.Θ.!!! Αυτές οι δυνάμεις ακολουθώντας τη γνωστή τους τακτική, προσπάθησαν εν κρυπτώ να κάνουν τις εκλογές. Η μόνη ανακοίνωση που έβγαλαν, ήταν αυτή που καλούσε τους ηλεκτροτεχνίτες να ψηφίσουν στις 5 & 6 Ιουνίου και αναρτήθηκε στο γραφείο του σωματείου, μετά και από το πέρας των προθεσμιών που υποτίθεται ότι όρισαν, για την υποβολή υποψηφιοτήτων!!!

Απορίας άξιο είναι, αν, πότε και που, έγινε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και η εκλογή εφορευτικής επιτροπής και πόσοι συμμετείχαν σ’ συτή τη Γ.Σ. Κατά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, μέλη της Διοίκησης του Ε.Κ.Θ. από την παράταξη της Δ.Α.Σ. που συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ., παρενέβησαν ζητώντας από τον δικαστικό αντιπρόσωπο και την εφορευτική επιτροπή να πράξουν τα προβλεπόμενα από το νόμο. Κυρίως τη διαπίστωση της ταυτοπροσωπίας του κάθε εκλογέα με την επίδειξη του βιβλιαρίου ΙΚΑ, ή την αστυνομική ταυτότητα, ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο. Και σε περίπτωση κάθε νέας εγγραφής (λόγω του ότι πρόκειται για ομοιοεπαγγελματικό σωματείο) να υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι υπάρχει σχέση με το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Παρά τη συνεχή παρουσία εκπροσώπων μας, τη δεύτερη μέρα των εκλογών έφερναν σωρηδόν νέες εγγραφές χωρίς να αποδεικνύουν τη σχέση τους με το επάγγελμα. Κάποιοι απ’ αυτούς, μάλιστα, επειδή τους γνωρίζαμε δεν είχαν καμία σχέση με το επάγγελμα!!! Έφεραν ακόμη και εργοδότες να ψηφίσουν, κατά παράβαση του Ν. 1264/82!!! Κατόπιν ένστασης που υποβλήθηκε από τους εκπροσώπους μας αυτά σταμάτησαν.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με 37 ψηφίσαντες ενώ στο μητρώο μελών ήταν περίπου 240 εγγεγραμμένοι. Στις προηγούμενες εκλογές το 2012 είχαν ψηφίσει (;) 103. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα 2 μέλη της εφορευτικής επιτροπής που ψήφισαν, όπως διαπιστώθηκε δεν ήταν καν γραμμένοι στο μητρώο μελών!!! Κάτι που ενισχύει τα ερωτήματα που θέτουμε παραπάνω.
Τα όσα αναφέρουμε, μπορεί να φαίνονται εκ πρώτης όψεως τραγελαφικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα όμως.

Σ’ αυτό το τέλμα έχει φέρει το εργατικό κίνημα της περιοχής μας ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, η πρώην ΠΑΣΚΕ (νυν ΣΑΕΚΕ).

Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να προβληματιστούν. Να μαζικοποιήσουν τα ταξικά σωματεία, να συμμετέχουν ενεργά και να ελέγχουν. Να απαλλαγούν από τη σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού γιατί αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση στην περιοχή μας.

Θήβα 17/06/2015


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια