ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ: "ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ" Εκπληξη από ΗΠΑ - Citigroup: "Ερχεται συμφωνία με εγγύηση για "κούρεμα" του χρέους"(UPD)

16-6-2015
















 Αισιόδοξη πως θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα εμφανίζεται η Citigroup, παρά το τεταμένο κλίμα των τελευταίων ωρών στις διαπραγματεύσεις Ελλάδος-δανειστών.

Σε ενημέρωση των πελατών της για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στις διαπραγματεύσεις, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα τονίζει πως εξακολουθεί να θεωρεί πως το βασικό σενάριο περιλαμβάνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

Μάλιστα, αναφέρει πως η συμφωνία θα περικλείει εγγυήσεις για τη μελλοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με απλά λόγια θα περιλαμβάνει σαφή αναφορά σε "κούρεμα" του χρέους με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα από την πλευρά των δανειστών

Όπως αναφέρει στην έκθεση, η συμφωνία θα προβλέπει την επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων, αλλά και τη μείωση των επιτοκίων.

Βέβαια, καταλήγει η Citigroup, η ελληνική πλευρά ως αντάλλαγμα θα κληθεί να υιοθετήσει ορισμένες από τις σκληρές προτάσεις των δανειστών για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αλλά, όπως αναφέρει, "Η αναδιάρθρωση του χρέους θα επιτρέψει σε μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, καθώς θα καταστεί ορατή η έξοδός της στις αγορές". Πότε; Περί το 2018-2020...

Νέα παρέμβαση από ΗΠΑ για συμφωνία
Στο μεταξύ σε νέα παρέμβαση προχώρησαν οι ΗΠΑ για το ελληνικό ζήτημα με προτροπή του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, σε Αθήνα και Βρυξέλλες για να προχωρήσουν σε μια συμφωνία.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κ.Ερνεστ ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είπε: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι σε θέση να έρθουν σε συμφωνία χωρίς να προκληθεί αναταραχή στις αγορές. Είμαστε ξεκάθαροι στη θέση μας ότι ο ελληνικός λαός έχει αντιμετωπίσει για καιρό τώρα αρκετές δυσκολίες και έχει κάνει βήματα για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση και να επανέλθει η οικονομία σε υγιή επίπεδα.

Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της θα πρέπει να καταλήξουν σ' ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έτσι ώστε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης. Όλοι οι συμμετέχοντες στο διάλογο καταλαβαίνουν το τι διακυβεύεται και το πόσο σημαντική είναι μια συμφωνία».


Πηγή:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια