Αισιόδοξη η Κομισιόν για εκταμίευση της δόσης πριν τις 20 Αυγούστου

5-8-2015
















 Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε δια της εκπροσώπου του, Μίνα Αντρέεβα, ότι ο στόχος να έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη εκταμίευση δόσης στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) πριν τις 20 Αυγούστου, είναι φιλόδοξος και ρεαλιστικός.

«Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και η εντατική εργασία συνεχίζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει μέρος της επιτυχίας του χρονοδιαγράμματος στην ελληνική πλευρά που συνεργάζεται εποικοδομητικά με τους θεσμούς κάτι που επιτρέπει την πρόοδο με «ταχείς ρυθμούς».

Αν όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα γίνει εγκαίρως ώστε στις 20 Αυγούστου να εκταμιευθεί η πρώτη δόση του προγράμματος από ESM που θα αποπληρώσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Επειδή όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, το αν οι πλευρές θα τηρήσουν όλα τα συμφωνηθέντα έγκειται και στο πόσο πρόθυμη είναι η κυβέρνηση να κάνει αυτές τις fast track διαπραγματεύσεις με κόστος πάντα για την δική της πλευρά. Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση έχει απόλυτη ανάγκη να μείνει πιστή στο χρονοδιάγραμμα και για λόγους που αφορούν τις εσωτερικές εξελίξεις το φθινόπωρο, την ίδια ώρα αυτό μπορεί να της κοστίσει στις τωρινές διαπραγματεύσεις, που παρά το θετικό κλίμα δεν στερούνται διαφωνιών.


Πηγή:www.rizopoulospost.com

Σχόλια