ΗΠΑ:Aνεξέλεγκτες πυρκαγιές καίνε τις δυτικές Πολιτείες

18-8-2015
















Δεκάδες μεγάλες δασικές πυρκαγιές μαίνονται σχεδόν ανεξέλεγκτες σε πολλές δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ σήμερα, γεγονός που φέρνει σε δύσκολη θέση τις υπηρεσίες αρωγής, οι οποίες δυσκολεύονται να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές εν μέσω του κύματος
καύσωνα σε μια περιοχή που ήδη πληττόταν από ξηρασία.

Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το βόρειο τμήμα του Άινταχο, όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα, η 70χρονυ Τσέριλ Ουίσλερ, πέθανε και τουλάχιστον 50 σπίτια καταστράφηκαν από πυρκαγιές κατά μήκος του Ποταμού Κλιαργουότερ και γύρω από τον ινδιάνικο καταυλισμό Νεζ Περς, οι οποίες καίνε δασικές κ χορτολιβαδικές εκτάσεις από την περασμένη εβδομάδα. Οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν τους κατοίκους απ τις κατοικίες τους σε τουλάχιστον 100 περιπτώσεις στις περιοχές των πόλεων Οροφίνο και Καμάια του Άινταχο, όπου η βασική οικονομική δραστηριότητα δραστηριότητα είναι η υλοτομία.

Οι αρχές, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κάτοικοι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν πολλαπλές πυρκαγιές σε μια κομητεία έκτασης 22.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με βαθιά φαράγγια και ορεινά δάση. «Έχουμε πολύ περιορισμένα μέσα και φωτιές παντού», είπε ο Νταγκ Γκίντενς, σερίφης κομητείας του Άινταχο.

Ο Ράιαν Γκριντίαρ, ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής που συντονίζει την κατάσταση, σημείωσε ότι για τρίτη ημέρα σήμερα, τα αιτήματα για πεζοπόρα τμήματα και αεροσκάφη λάμβαναν αρνητικές απαντήσεις λόγω μη διαθεσιμότητάς τους.

«Σε κάθε μέτωπο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με βάση τους πόρους που είναι διαθέσιμοι, όχι αυτό που χρειάζεται», εξήγησε. Η φωτιά στο Κλίαργουοτερ είναι μία από τις 14 πυρκαγιές στο Άινταχο και τις συνολικά 80 σε επτά δυτικές Πολιτείες, κυρίως στην Ουάσινγκτον, στο Όρεγκον, στην Μοντάνα και την Καλιφόρνια, σύμφωνα με το εθνικό διυπηρεσιακό κέντρο αντιμετώπισης πυρκαγιών στο Μπόιζι.

Για τουλάχιστον από τις μισές πυρκαγιές αυτές οι προσπάθειες να τεθούν υπό έλεγχο δεν είχαν καρποφορήσει σήμερα, ανέφερε το κέντρο, τονίζοντας ότι επικρατούν δυσμενείς συνθήκες, με ανέμους και ασυνήθιστες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος των δυτικών Πολιτειών. Εκατοντάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο κεντρικό Όρεγκον, όπου ένα μέτωπο πολλαπλών πυρκαγιών κατέστρεψε 26 οικήματα και απειλεί εκατοντάδες κτίρια, σύμφωνα με τις αρχές.


Πηγή:www.newscity1.net

Σχόλια