Εκ μέρους του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Λεύκτρων

11-8-2015






















 Δελτίο τύπου

Νίκος Ζουρνής Νατάσα Καμπαστάνα

Ο τραγουδοποιός Νίκος Ζουρνής και η νέα ερμηνέυτρια Νατάσα Καμπαστάνα ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε μια συνεργασία που αναμένεται να ξεχωρίσει. Με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Λεύκτρων θα δώσουν μία συναυλία στα Λεύκτρα Βοιωτίας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Μαζί θα παρουσιάσουν τραγούδια από τους τρεις προσωπικούς δίσκους του Νίκου Ζουρνή («Χιλιόμετρα», «Όλα τα χρώματα του Μπλε», «Αρόδου»), αγαπημένες διασκευές, επιλεγμένα παραδοσιακά και ρεμπέτικα, τραγούδια του Σωκράτη Μάλαμα, του Θανάση Παπακωνσταντίνου και άλλων μεγάλων τραγουδοποιών.

Νίκος Ζουρνής. Ο πρώτος δίσκος με τίτλο «Χιλιόμετρα» κυκλοφόρησε το 2009 σε στίχους του ίδιου, του Μιχάλη Γκανά, ενώ περιείχε και ένα μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου. Εκτός από τον ίδιο τον τραγουδοποιό, τραγούδια ερμήνευαν ο Μανώλης Λιδάκης, ο Απόστολος Ρίζος και η Μαρία Λούκα.

Ο δεύτερος δίσκος με τίτλο «Όλα τα χρώματα του μπλε» κυκλοφόρησε στις αρχές του 2012 σε στίχους του Νίκου Ζουρνή, του Μάνου Ελευθερίου, του Διονύση Καψάλη και του Θοδωρή Γκόνη. Συμμετείχε με δύο τραγούδια η Μαρία Λούκα.

Ο τρίτος δίσκος με τίτλο «Αρόδου» μόλις κυκλοφόρησε και περιέχει στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Θοδωρή Γκόνη, της Φωτεινής Λαμπρίδη και του Παναγιώτη Κουρκουμέλη. Συμμετέχουν ερμηνευτικά η Λαμπρινή Καρακώστα, η Αντιγόνη Μπασακάρου, η Νίκη Γλυκή και ο Πάνος Παπαϊωάννου.

Νατάσα Καμπαστάνα. Μια ερμηνεύτρια και μουσικός της νέας γενιάς με σημαντική παρουσία στην έντεχνη και παραδοσιακή σκηνή. Έχει συνεργαστεί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων ως ερμηνεύτρια ενώ ως μουσικός (στο σαντούρι και στο κανουνάκι) έχει θητεύσει στην ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών αλλά και σε διάφορα μουσικά σχήματα.

Επί σκηνής, τρεις ταλαντούχοι μουσικοί συμπράττουν και συν-διαμορφώνουν νότες και τραγούδια: ο Άλκης Δήμος (ούτι, λαούτο), ο Πάνος Ηλιόπουλος (νέι, σαξόφωνο) και ο Κώστας Σταυρόπουλος (κοντραμπάσο).

Λεύκτρα Βοιωτίας
Πέμπτη 13 Αυγούστου
Ώρα: 10:00 μ.μ.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια