Βομβα Αλεξιάδη: Υπάρχουν και αλλού παρατυπίες εκτός από την Κνωσό

9-8-2015
















 Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μετά τις αποκαλύψεις από δημοσίευμα του tvxs.gr σχετικά με το σκάνδαλο φοροδιαφυγής στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε χθες ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ότι υπάρχουν παρατυπίες και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα

«Θα ελέγξουμε τα πάντα. Δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς με πολιτική γνωριμία και κάλυψη εξουσίας. Το περιστατικό της Κνωσού δεν είναι πρωτοφανές καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες και σε άλλες κρατικές και ημικρατικές επιχειρήσεις» δήλωσε ο κ Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ενώ ειδικότερα στο ζήτημα της Κνωσού ανέφερε χαρακτηριστικά. «Υπάρχει ένα διαχειριστικό σκέλος, που αφορά την κλοπή χρημάτων του δημοσίου και ένα καθαρά φορολογικό σκέλος για αυτό και θα πρέπει να διαπιστωθεί αν μία δημόσια υπηρεσία έχει επιλέξει το δρόμο της φοροδιαφυγής σε βάρος του ίδιου του κράτους.»
Αίσθηση μάλιστα προκαλεί πληροφορία που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός υπογραμμίζοντας ότι οι ελεγκτές διαπίστωσαν τη συγκεκριμένη απάτη ελέγχοντας τις εισπράξεις του καταστήματος μόνο για μία ημέρα. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι γινόταν όλες τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο κ Αλεξιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε περιστατικά προπηλακισμών εφοριακών στη Ρόδο σε πανηγύρι, προειδοποιώντας ουσιαστικά ότι δεν θα αφήσει σε ησυχία όσους επιδίδονται σε τέτοιες πρακτικές. “Όσοι ακολουθούν αυτή την πρακτική θα είναι στόχος τακτικό και εξονυχιστικό έλεγχο δήλωσε χαρακτηριστικά έχουν εξασφαλίσει την καλύτερη σχέση με την εφορία” ανέφερε.

Με πληροφορίες από tvxs.gr


 Πηγή:www.rizopoulospost.com

Σχόλια