Εκλογές τον Σεπτέμβριο εξετάζει το Μαξίμου

18-8-2015
















Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς


 Είχαμε γράψει πριν από αρκετές ημέρες για ενδεχόμενο κρυφού σχεδίου του Μαξίμου για αιφνίδιες εκλογές εξπρές μέσα στο Σεπτέμβρη αναφερόμενοι σε δημοσίευμα του iskra. Οι εξελίξεις έδειχναν ότι οδηγούσαν αλλού και ήρθε έπειτα και η διαβεβαίωση του υπουργού εσωτερικών Νίκου Βούτση, ότι δεν επρόκειτο να γίνουν εκλογές μέσα στο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο εχθές το βράδυ το MEGA μετέδωσε ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο αφού οι πολιτικές εξελίξεις επιταχύνονται σοβαρά μετά τις 20 Αυγούστου. Οι τρεις πιθανές ημερομηνίες που εξετάζονται είναι η Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, 27 Σεπτεμβρίου, και 13 Σεπτεμβρίου με πιθανότερη την πρώτη.

Όλα θα δρομολογηθούν από την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση. Αν δεν πάρει τις 162 ψήφους που αντιστοιχούν στη δύναμη της κυβέρνησης πριν το ρήγμα που προκάλεσε το μνημόνιο.

Ο στόχος είναι αν δεν πάρει αυτές τις ψήφους να πάει σε εκλογές που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο και θα επιτρέψουν σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα να στηρίξει τη δύσκολη φάση των εφαρμοστικών νόμων που θα επακολουθήσει.

Οι κινήσεις αυτές τις κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι θα πάει τη χώρα σε εκλογές για να λύσει ουσιαστικά το εσωκομματικό της πρόβλημα, που βέβαια είναι πρόβλημα και για τη χώρα, αφού έχει χάσει ουσιαστικά τη δεδηλωμένη. Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσει να χρεώσει στην αριστερή πλατφόρμα την πτώση της κυβέρνησης, κάτι που δημιουργεί προβληματισμό στην ομάδα του Π. Λαφαζάνη.

Συντάκτρια του iskra γράφει σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας τους τρεις στόχους της κυβέρνησης πίσω από αυτή την τακτική.

«Θα τη ζητήσει για να «εκθέσει» υποτίθεται τους βουλευτές υπέρμαχους του “όχι” (κάτι για το οποίο είναι βαθιά νυχτωμένη).»

«Θα τη ζητήσει για να βρει αφορμή και δικαιολογητική βάση προκειμένου να εκδιωχθούν ως παρασυνάγωγοι οι “διαφωνούντες” του “όχι” αφού δεν υπογράφουν δήλωση “εμπιστοσύνης” στο νέο τρίτο μνημόνιο υποδούλωσης και στην εφαρμογή του. Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό, πάγια απαίτηση προς την κυβέρνηση των κυριάρχων της ΕΕ και της εγχώριας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας ήταν να απαλλαγούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ από τα “βαρίδια” της αριστερής πτέρυγας, τα οποία εμπόδιζαν την ρεαλιστική προσγείωση στη μνημονιακή πεπατημένη.»

«Θα τη ζητήσει, τέλος, η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ώστε ανεξαρτήτως, σχεδόν, αποτελέσματος, να την αξιοποιήσει ως «καλή» αφορμή, προκειμένου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εξπρές εντός του Σεπτεμβρίου. Κι θέλει αυτές τις εκλογές εξπρές η κυβέρνηση, αν είναι δυνατόν και στις 13 Σεπτεμβρίου, γιατί φοβάται, σχεδόν τρέμει, ότι η πάροδος του χρόνου της επιφυλάσσει φθορά και μάλιστα ακατάσχετη και ραγδαία».


Πηγή:www.rizopoulospost.com

Σχόλια