Πολλά τα προβλήματα στα σχολεία της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας

28-9-2015

















 Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση, με τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία και το γεγονός ότι η λαϊκή οικογένεια να είναι αναγκασμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια, αναλώσιμα, μεταφορές, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Ευβοίας της ΚΝΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν περιοχές που δημοτικά σχολεία δεν άνοιξαν. Στην Εύβοια δεν άνοιξαν 35 σχολεία, στη Βοιωτία δεν άνοιξε το δημοτικό στο Δήλεσι. Εκατοντάδες είναι τα κενά σε δασκάλους και θέσεις άλλων ειδικοτήτων. Στη Φθιώτιδα 126, στην Εύβοια πάνω από 400, στην Βοιωτία πάνω από 150. Ιδιαίτερα υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές ειδικής αγωγής.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χιλιάδες ώρες πάνε χαμένες από τις ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες. Στην Εύβοια τα κενά αγγίζουν τα 200, στη Βοιωτία ξεπερνούν τα 70, ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις ιδιαίτερα στα ΕΠΑΛ. Στη Φθιώτιδα ακόμα δεν έχουν δοθεί στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου τα βιβλία κατεύθυνσης Φυσικής και Χημείας. Στον αέρα βρίσκονται επίσης ζητήματα που αφορούν δαπάνες που το υπουργείο έχει μετακυλήσει στους δήμους, οι οποίοι φέτος θα έχουν ακόμα πιο πετσοκομμένους προϋπολογισμούς. Τέτοιες δαπάνες είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, οι μεταφορές μαθητών, τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, τα ζητήματα με τις σχολικές καθαρίστριες .


Πηγή:viotianews.gr

Σχόλια