Ο Τσίπρας ψάχνει μάταια για υποστήριξη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

1-10-2015
















 Η χθεσινή δήλωση Τσίπρα, ότι βρήκε "πιο ευήκοα ώτα στις ΗΠΑ, απ’ ό,τι στις Βρυξέλλες"...
αφορά βέβαια την υπόθεση ελάφρυνσης του χρέους που όπως φαίνεται υποστηρίζει το ΔΝΤ.
Η νέα ιστορία που διαδίδεται από τα μίντια και υπερτονίζεται συνεχώς, είναι ότι η μαφία του ΔΝΤ υποστηρίζει την ελάφρυνση χρέους, αντίθετα με τις μαριονέτες του Βερολίνου και τους γραφειοφασίστες των Βρυξελλών. Υποτίθεται ότι υπάρχει και κόντρα ΔΝΤ-Βερολίνου για το ζήτημα αυτό. Η Ελληνική κυβέρνηση και ο Τσίπρας συνεχίζουν τις λάθος εκτιμήσεις που οδηγούν σε σοβαρά λάθη.

Έχουν υπογράψει ένα τρίτο καταστροφικό μνημόνιο και υποσχέθηκαν 'γη και ύδωρ' για να πάρουν (αν θα πάρουν), μια ελάφρυνση χρέους με τους όρους των δανειστών. Αυτό που δεν λένε να καταλάβουν οι μετριοπαθείς εναπομείναντες στην κυβέρνηση Τσίπρα, είναι ότι η όποια ελάφρυνση του χρέους είναι εντελώς δευτερεύον ζήτημα, τόσο για το ΔΝΤ, όσο και για τους Ευρωπαίους δανειστές.
Η όποια ελάφρυνση χρέους και μάλιστα με όρους ΔΝΤ, δεν θα έχει καμία απολύτως θετική επίπτωση στην αποκατάσταση της ολοκληρωτικής καταστροφής που θα φέρει το νέο μνημόνιο. Η κοινή γραμμή ΔΝΤ-ευρωδικτατορίας φαίνεται και από τις δηλώσεις που γίνονται. Η Λαγκάρντ στην συνάντησή της με τον Σταθάκη τόνισε και πάλι ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα να κάνει τις απαραίτητες "μεταρρυθμίσεις". Κύκλοι του Γερμανικού υπουργείου οικονομικών διεμήνυσαν προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει κατά γράμμα τις απαραίτητες "μεταρρυθμίσεις" με το τρίτο μνημόνιο.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η όποια ελάφρυνση χρέους είναι τα ψίχουλα που πέταξαν στον Τσίπρα οι εκπρόσωποι της διεθνούς πλουτοκρατίας για να τα πάρουν όλα και κυρίως, για να ολοκληρώσουν το Ελληνικό πείραμα με κάθε λεπτομέρεια. Το μόνο πράγμα που τους καίει είναι αυτές οι περίφημες "μεταρρυθμίσεις", δηλαδή η πλήρης απορρύθμιση στα εργασιακά, με μισθούς σύγχρονης δουλείας, η πλήρης αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.
Η απελπισμένη αναζήτηση Τσίπρα για επενδυτές θα έρθει μόνο υπό αυτούς τους όρους και το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να αυξήσει την κερδοφορία τους.

Χωρίς διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και εθνικοποίηση τραπεζικού συστήματος, ώστε να κατευθυνθεί η χρηματοδότηση στις εγχώριες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (όχι στους ημέτερους για να παίζουν στα χρηματιστήρια), η Ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ορθοποδήσει.

Δυστυχώς, ο Τσίπρας συνεχίζει τα λάθη και έχει ήδη πληρώσει ακριβά, διώχνοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να δώσουν τη μάχη απέναντι στην επέλαση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, έτσι όπως σχεδίασε ο άξονας Βρυξελλών-Βερολίνου. Τα ψίχουλα που θα πάρει ως αντάλλαγμα, δεν πρόκειται να σώσουν τη χώρα.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια