Νέες προσλήψεις ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

19-10-2015















 Σε προκήρυξη 226 θέσεων τακτικού προσωπικού προχώρησε την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για θέσεις τακτικού προσωπικού ΠΕ και ΥΕ (νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, τραυματιοφορείς κτλ) οι οποίες άνοιξαν με στόχο τη επαρκέστερη στελέχωση των νοσοκομείων της χώρας.

Σύμφωνα πάντως με την ηγεσία του υπουργείου, οι προσλήψεις αυτές αποτελούν μόνο την αρχή και μάλιστα αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη άλλων 759 θέσεων κατηγορίας ΤΕ και ΔΕ. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άλλες 2.440 μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).

"Για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, προκηρύσσονται θέσεις μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας" αναφέρεται από το ΥΥΚΑ, από το οποίο και τονίζεται πως "παρά την αδιαμφισβήτητη δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας προχωρά σταδιακαά η ενίσχυση των μονάδων του ΕΣΥ με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και την ανακούφιση των εργαζόμενων που όλα αυτά τα χρόνια με το ζήλο και το φιλότιμό τους κρατούν όρθιο τοδημόσιο σύστημα".


Πηγή:www.stogiatro.gr

Σχόλια