ΠΑΜΕ ΘΗΒΑΣ:Χέρι - χέρι Κυβέρνηση και Εργοδοσία

21-11-2015















 Χέρι - χέρι Κυβέρνηση και Εργοδοσία

Από το Σάββατο 14 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ» πρραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Τα δίκαια αιτήματά τους δεν είναι άλλα από την ανάκλυση των απολύσεων, από την καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών και την ικανοποίηση των ιδιαίτερων αιτημάτων τους.

Η εργοδοσία για να σπάσει την απεργία επιχείρησε την 4η ημέρα της απεργίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό επιστρατεύοντας τα τσιράκια της, την 6η ημέρα έφερε απέναντι από τους απεργούς τους μπράβους της, που μάλιστα οπλοφορούσαν και σήμερα στο εργοστάσιο «Χάρμα» στη Θεσσαλονίκη εκδηλώθηκε μαζική, σχεδιασμένη επίθεση από δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ. Στην επίθεση αυτή συνελήφθησαν 28 απεργοί, μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος του πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου στον όμιλο, ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών, καθώς επίσης και εργαζόμενοι απεργοί από το εργοστάσιο της Χαλκίδας που βρέθηκαν εκεί για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της περιοχής την εργοδοσία των επιχειρήσεων «ΖΟΥΡΑ» για το όργιο τρομοκρατίας που προσπαθεί να περάσει.

Καταγγέλλουμε την «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που πάει χέρι- χέρι με την εργοδοσία και δε διστάζει να επιτεθεί σε εργαζόμενους απεργούς που διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν. Οι ευθύνες που της αναλογούν είναι τεράστιες τόσο για την τρομοκρατία που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, όσο και για το καθεστώς των απολύσεων, της απληρωσιάς, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Όχι μόνο κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα αλλά ταυτόχρονα τα επικροτούν με τη στάση τους να χτυπήσουν απεργούς!!!

Καλούμε τα Σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο και να καταδικάσουν το κλίμα εκφοβισμού που προσπαθούν να περάσουν από κοινού Κυβέρνηση και εργοδοσία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να μην πτοούνται. Να οργανωθούν στα σωματεία τους και με όλη την εργατική τάξη να περάσουμε στην αντεπίθεση για να νικήσουμε κυβερήσεις και αφεντικά.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν:
Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας
Σωματείο Οικοδόμων Επαρχία Θήβας
Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας - Εύβοιας - Αυλώνα
Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Επαρχία Θήβας


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια