ΣΟΚ!! Υπό πτώχευση και επισήμως ιστορική απογευματινή εφημεριδα!

25-11-2015

















 Σε πτώχευση οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, και η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ιδιοκτησίας Α. Σκαναβή – Δ. Μπενέκου. Οι ίδιοι οδήγησαν εξάλλου σε λουκέτο και την εφημερίδα «Επενδυτής», δύο χρόνια πριν. Τώρα, οι δύο δαιμόνιοι επιχειρηματίες κατέθεσαν αίτημα στο Πρωτοδικείο να ενταχθεί η εκδότρια εταιρεία του “Ελεύθερου Τύπου” ΗΜΕΠΕΤ στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Ε Τ

Η επιχείρηση επικαλείται την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και ζητάει να της δοθεί η ευκαιρία να έλθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της για τη διευθέτηση των οφειλών αυτών σε βάθος χρόνου. Μεταξύ των πιστωτών της είναι τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και βεβαίως οι εργαζόμενοι της εφημερίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρέη μόνο στα ασφαλιστικά ταμεία αγγίζουν τα 1,75 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές προς τους εργαζόμενους, γύρω στα 100 εναπομείναντα άτομα, φτάνουν περίπου τους 10 μήνες.

Σε αναμονή της απόφασης της Δικαιοσύνης, το δικαστήριο έχει προσδιοριστεί για τις 24 Φεβρουαρίου 2016. Ώς τότε, η εφημερίδα αναμένεται να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, όμως ούτως ή άλλως οι εργαζόμενοι σήμερα αμοίβονται με μικροποσά “έναντι”. Η εμπειρία πάντως έχει δείξει ότι η διαδικασία του άρθρου 99 στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων έχει οδηγήσει στην πτώχευση της επιχείρησης και όχι την εξυγίανσή της.


Πηγή:www.makeleio.gr

Σχόλια