ΒΡΕΧΕΙ ΦΟΡΟΥΣ...

26-11-2015
















Περιορισμένης έκτασης αλλαγές στο φορολογικό σύστημα σχεδιάζει να περιλάβει η κυβέρνηση στο δεύτερο πακέτο...
προαπαιτουμένων που θα καταθέσει στους θεσμούς τον Δεκέμβριο, αφήνοντας τις μεγάλες ανατροπές για τα εισοδήματα της επόμενης χρονιάς.

Μέχρι τις γιορτές θα ψηφιστεί ένα νέο φορολογικό πακέτο με βάρη 450-500 εκατ. ευρώ, ενώ τα πιο δύσκολα μέτρα μετατίθενται για τις αρχές του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται από τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2016, η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει ένα μικρό πακέτο αλλαγών που θα αφορούν τα εισοδήματα του 2015 και μόνον. Στο στόχαστρο μπαίνουν τα εισοδήματα των αγροτών, τα ενοίκια που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και κάποιες από τις περίπου 630 φοροαπαλλαγές που ισχύουν ακόμη.

Επιπλέον θα περιλαμβάνει και τα κίνητρα για την διάδοση των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω κάρτας, ώστε το νέο σύστημα να ισχύσει από 1.1.2016. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δαπάνες με χρήση πιστωτικής κάρτας θα «κτίζουν» υψηλότερο αφορολόγητο για τους πολίτες. Από την άλλη, φαίνεται να μετατίθενται για μετά τις γιορτές (ή και για τον Μάρτιο ακόμη) οι μεγάλες ανατροπές που σχεδιάζονται στην φορολογική κλίμακα και οι οποίες θα αφορούν στα εισοδήματα που αποκτώνται το 2016 και θα δηλωθούν το 2017.

Από τον συνδυασμό των μέτρων αυτών, αλλά και από την έναρξη της νέας παρακράτησης σε μισθούς και συντάξεις που θα εφαρμοστεί όταν ψηφιστεί η νέα κλίμακα φορολόγησης του 2016, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει επιπλέον 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την πρόβλεψη που έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό που κατέθεσε για το 2016.


Πηγή:fimotro.blogspot.gr

Σχόλια